02-10-2014 tarihinde eklendi
Rusya'dan Suriye açıklaması


 Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki teröristler üzerinde gerçek zaferin, ABD ve müttefiklerinin BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan düzenlediği hava saldırılarıyla değil tüm ülkelerin çabalarıyla elde edilebileceğini açıkladı.

Bakanlığın, Suriye’nin Humus kentinde meydana gelen terör eylemleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Suriye’deki teröristler üzerinde gerçek zaferin, ABD ve müttefiklerinin BM Güvenlik Konseyi kararı ve meşru Suriye yönetiminin izni olmadan düzenlediği hava saldırılarıyla değil, uluslararası hukuk temelinde tüm ülkelerin ortak çabasıyla elde edilebilir olduğuna inanıyoruz. Bu ülkedeki iç silahlı çatışmanın aşılması ise sadece Suriye ulusal uzlaşmanın başarılması ve siyasi çözümle mümkün” denildi.

Bu bağlamda Rusya Dışişleri Bakanlığı, bir kez daha, Suriye’deki olayların gidişatını etkileyebilen tüm ülkeleri, böyle bir çözümün kapsamlı ulusal diyalog ve Cenevre’de başlatılan siyasi sürecin devam ettirilmesi yoluyla elde edilmesi için açık ve net bir tavır almaya çağırdı.
 

http://www.caferider.com.tr/rusya-dan-suriye-aciklamasi_h12904.html