03-10-2014 tarihinde eklendi
İbrahim: IŞİD İslam'ın ta kendisini kesiyor
“Tekfircilik ve terörizm, aynı madalyanın iki yüzüdür”

 Mısır’daki eski Al-Gama’a Al-İslamiyya radikal grubun ideoloğu İbrahim:

-“Tekfircilik ve terörizm, aynı madalyanın iki yüzüdür”

-“IŞİD, onların ifadesiyle din düşmanlarını değil, İslam’ın ta kendisini kesiyor”

Mısır’da 1980-1990’lı yıllarda bilinen Al-Gama’a Al-İslamiyya grubunun eski ideoloğu Nagâh İbrahim, aşırılığa karşı savaşı kazanmanın mümkün olduğunu belirtti.
Rusya’nın Sesi Radyosu’na demeç veren İbrahim, tekfirci terör örgütü IŞİD ile şiddet ve terörizm konularında değerlendirmelerde bulundu.

“Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat öldürüldükten sonra atıldığı hapiste 24 yılını geçiren İbrahim, cezaevinde bulunduğu yıllarda şiddetten vazgeçme propagandasını başlatmıştı. Bu politikasını serbest kaldıktan sonra da devam ettiren alim, şu yorumda bulundu:

“En korkunç olanı Tekfirciliktir.  Müslüman’ı zındık ilan etmek, onu öldürmeyi haklı göstermek demektir. Tekfircilik ve terörizm, aynı madalyanın iki yüzüdür. IŞİD üyeleri, sadece tüm Arap ordularını ve yöneticilerini (Sünni ve Şia) değil tüm İslami partileri de döneklikle suçluyor. Bu nedenle ben, IŞİD üyelerinin, onların ifadesiyle din düşmanlarını değil İslam’ın ta kendisini kestiğini söylüyorum.

Onlara karşı silah yararsızdır. Herhangi bir terör örgütünün tüm üyelerini öldürebilirsiniz, fikirleri ise kalır. Her şey fikirden başlıyor. Bu tür yıkıcı fikirlerin gelişimini teşvik eden tüm faktörleri ortadan kaldırmak gerekir.

Ayrıca bir insan ideolojik, dini ve siyasi çeşitliliğe ne kadar sabırlı yaklaşıyorsa o kadar İslam’a bağlı kaldığını anlamak önemli. İslam, tekfircilerin karşı çıktığı çeşitliliği onaylıyor.
Şu anda televizyon ekranları üzerinden değil canlı diyaloga ihtiyaç duyuyoruz. Şeyhlerimiz, üniversitelerde ders vermeli, insanların sorularını yanıtlamalı. Çünkü çarpık bir dünya görüşü, o ana kadar hiçbir dünya görüşüne sahip olmayan kafalara girer. IŞİD ideolojisine karşı ancak böyle mücadele edilir.”
 

http://www.caferider.com.tr/ibrahim--isid-islam-in-ta-kendisini-kesiyor_h12911.html