21-10-2014 tarihinde eklendi
Lübnan'da Ebola kaygısı
Önlemler artırıldı


  Pazartesi günü katılan basın toplantısına, Ebola virüsünün ülke sınırları dâhilîde yayılması için olasılığın yüksek olduğunu ifade eden Lübnan Sağlık Bakanı Vail Ebu Faur, bu durumdan kaygılı olduklarını açıkladı.

 Lübnan’ın ulusal NNA ajansı Faur’un şu sözlerine yer verdi: “Ebola virüsünün etkin olduğu ülkelerde oldukça büyük bir diasporaya sahip olan Lübnan diğer ülkelere göre daha büyük bir tehditle karşı karşıya”.

Ebola’nın Lübnan topraklarında yayılmasını önlemek amacıyla Beyrut’un uluslararası havaalanı ve Rafik Fariri hastanesine, virüsün yaygın olduğu ülkelerden gelenleri tetkik ve kontrol etmek amacıyla, özel uzman ekibi yönlendirildiğini açıklayan Ebu Faur, ülkeye giriş yapan ve “virüs bulgularından şüphelenilen” her yolcunun ambulansla acilen Rafik Hariri hastanesine gönderileceğini belirtti.

Bakan ayrıca, tüm ülke çapındaki hastane personeline vaka teşhisi durumunda yapılması gerek ilk işlemlerle ilgili eğitim verileceğini ifade etti.

20.yüzyılın başında Batı Afrika’ya göçen çok sayda Lübnanlı, o topraklarda “siyahi olmayan” azınlık olarak en büyük diasporayı oluşturdu.

Halen Arap ülkelerinden Batı Afrika’ya göç edenlerin sayısı çeyrek milyonu aşıyor. Bunların arasında en büyük çoğunluğu Lübnanlılar oluşturuyor. Yerel medyaya göre, Sadece Nijerya’da 30 bininin üzerinde Lübnanlı yaşıyor.
 

http://www.caferider.com.tr/lubnan-da-ebola-kaygisi-_h13012.html