23-10-2014 tarihinde eklendi
Tören 31 Ekim Cuma günü Halkalı'da yapılacak.

Peygamber efendimizin (saa)  ciğer paresi, cennet gençlerinin efendisi Hz. İmam Hüseyin (as) ve 71 yareninin Muaviye oğlu Yezid tarafından Kerbela`da katledilmesinin 1375’ci yıldönümüne sayılı günler kala, İmam Hüseyin`in (as) kundakta öldürülen 6 aylık sütemer yavrusu, Kerbelanın küçük askeri büyük şehit Aliasgar için 31 Ekim Cuma günü Halkalı'da matem tutulacak.

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenecek olan “Ali Asgar” günü töreni 31 Ekimde Halkalı Zeynebiye Camii’nde kılınacak öğlen namazının ardından Cami yanındaki Çadırda yapılacak.

Törende günün anlam ve önemine yönelik yapılacak konuşmaların yanı sıra, Azerbaycan’dan gelen Ehli Beyt Meddahı Seyyid Talih Borodigahi de mersiyeler okuyacak. Anneler ise özel hazırlanmış Ali Asgar kıyafetleri giydirilmiş bebekleriyle 'Lebbeyk ya Ali Asgar!' diyecek.

Ali Asgar Kimdir?

Hz. İmam Hüseyin (as)'ın muhterem eşi Hz. Rubab'tan olma en küçük oğludur. Kerbela kafilesiyle Kerbela'da bulunuyordu ve zaman itibariyle 6 aylıktı. Hz. İmam Hüseyin (as) sudan atılmış balık gibi  susuzluktan çırpınan yavrusunu bir yudum su verirler umuduyla meydana götürdüğünde Zalim Yezid'in ordusunda bulunan Hermele'nin kemanından çıkan üç perli bir okla şehit edilmişti.

http://www.caferider.com.tr/_h13028.html