26-10-2014 tarihinde eklendi
İran, IŞİD konusunda ABD'yi inandırıcı bulmadı
ABD bölgedeki varlığını güçlendirmek istiyor

- İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Cezayiri:

- “Askeri anlamda yanlışlıkla silah, gıda ve ilaç yardımının IŞİD bölgesine atılması mümkün değildir. ABD, bu yolla IŞİD'i desteklemeye devam ediyor”

TAHRAN – İran, tekfirci terör örgütü IŞİD'e yönelik ABD'nin sözde operasyonlarının bu örgüte yardıma dönüştüğünü bildirdi.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, ABD öncülüğünde IŞİD çetelerine karşı oluşturulan koalisyonun 'sözde operasyonlardan' öteye gidemediğini söyledi.

Hava saldırılarda Irak ve Suriye'de sivil kayıplar yaşandığını, alt yapı ve petrol sahaları gibi hassas merkezlerin vurulduğuna dikkati çeken Cezayiri, IŞİD'in bu operasyonlardan çok az etkilendiğini belirtti.

Tuğgeneral Cezayiri, İsrail'e karşı olan direniş hareketlerini zayıflatmak için IŞİD ve diğer terör örgütlerinin bizzat ABD ve bazı müttefiklerince desteklendiğini hatırlattı.

ABD'nin operasyonlarını 'göstermelik' olarak niteleyen Cezayiri, bu ülkenin asıl amacının bölgedeki varlığını artırmak olduğunu dile getirdi.

IŞİD kontrolündeki bölgelerin hava sahasının koalisyonun denetiminde olduğuna da değinen Cezayiri, “ABD ve müttefikleri, IŞİD'in bulunduğu yerler hakkında dakik bilgilere sahipler. Askeri anlamda yanlışlıkla silah, gıda ve ilaç yardımının IŞİD bölgesine atılması mümkün değildir. ABD, bu yolla IŞİD'i desteklemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Tuğgeneral Cezayiri, bölgeye terörizm ihraç eden ve terör örgütleri oluşturan ABD'nin sözde terörizmle mücadele iddialarının inandırıcı olamayacağını sözlerine ekledi.

http://www.caferider.com.tr/iran-isid-konusunda-abd-yi-inandirici-bulmadi_h13041.html