26-10-2014 tarihinde eklendi
Aşura İstişare toplantısı Florya'da yapıldı
Toplantıya ilgi büyüktü

CAFERİDER'in  her yıl  düzenlediği Evrensel Aşura Matem Merasimi öncesi organize ettiği Aşura  istişare toplantısı Florya Ziya Şark Sofrasında yapıldı. Toplantıya  Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün yanısıra, çok sayıda Ehlibeyt alimi, dernek temsilcileri, işadamları, bürokrat ve esnaflar katıldı.

Ali Demirtekin’in sunduğu program, Hz. Ebu Talip Camii İmamı H.Ş. Hüseyin Çaça'nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'anı kerim tilavetinin ardından Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç konuştu. Kılıç: "Aşura Merasi'minin önemine değindiği konuşmasında, bu merasimin giderlerinin de yüklü olduğunu ve bu yükün altından hep beraber kalkılabileceğini söyleyerek bu yılki törenin her yılkinden çok daha görkemli olması için elimizden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Kılıç bu büyük matemde görev alan herkesin elinden gelenin en iyisini yapacaklarından kuşku duymadıklarının da altını çizdi.

Kılıç'ın ardından kısa adı CABİR olan Dünya Caferi Alimleri Birliği Başkanı ve Bağcılar İmam Ali Camii İmamı Ş. Hasan Karabulut, bu yolun zor ve çetin bir yol olduğunu, bedeller ödenerek bugünlere getirildiğini söyledi. Ehlibeyt için atılan her adımın mutlaka bir karşılığı olduğunu söyleyen Karabulut, bu nedenle yapılan yardımlarda cömert olunması gerektiğini söyledi.

Karabulut'un konuşmasının ardından Ehlibeyt meddahlarından Seyid Taleh'in mersiyesi ile duygusal anlar yaşandı.

Programın devamında "Aşura Matem Merasimi"nin banisi, mimarı ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Özgündüz, "Biz buraya İmam Hüseyin (as)'a minnet koymak için gelmedik, minnet altında geldik ki, bize lütfetti ve burada kendi Aşura'sına yardım yapma fırsatı verdi bize. Ya bu fırsatı vermeseydi? Bizim hiçbir başvuru ve beklentimiz olmamasına rağmen, dünya bu merasimi örnek merasim olarak görüyorsa, bu sizin gayretlerinizledir. Öyle çalışın ki, İmam Hüseyin (as) de sizin merasiminizi örnek kabul etsin, İmam Mehdi (af) sizin yasınıza ortak olsun, sizinle teselli bulsun." dedi.

Okunan mersiyenin ardından İkitelli Hz. Ebu Talip Camii İmamı H.Ş. Ali Salmanlı'nın sunumunda Ehlibeyt dostları katkılarını bildirdiler.

http://www.caferider.com.tr/asura-istisare-toplantisi-florya-da-yapildi_h13044.html