27-10-2014 tarihinde eklendi
Hizbullah'tan birlik çağrısı
“Müslümanlar, tekfirci terör örgütlerine karşı yekvücut olmalı”

- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım:  “Müslümanlar, tekfirci terör örgütlerine karşı yekvücut olmalı”

BEYRUT - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “Müslümanlar, tekfirci terör örgütlerine karşı yekvücut olmalı” dedi.

Kasım, Muharrem'in ikinci akşamında Beyrut'ta binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada tekfirci zihniyetin herkes için tehdit olduğunu belirterek, Hizbullah'ın her türlü fitneci harekete karşı çıktığını söyledi.

Tekfirci terör örgütü IŞİD'in vahşice işlediği cinayetlere değinen Kasım, dünyada hiç kimsenin bu terör çetelerinin eylemlerini onaylamadığını kaydetti.

“Bu tekfirci örgütler, yalancı, suçlu ve katildirler” diyen Kasım, bir grubun hareketlerine ve çalışmalarına bakarak onun kimliğinin anlaşılacağını belirtti.

Kasım, “Bu örgütlerin Müslüman olduklarını nasıl söyleyebiliriz? Siyonist İsrail'i bırakıp Müslümanlara karşı savaşıyorlar. Dahası işgalci rejimin desteğini de alıyorlar” diye konuştu.

Sivil ve savunmasız insanlara karşı cinayetler işleyen IŞİD'in bir ABD ve İsrail projesi olduğuna dikkati çeken Kasım, tekfirci zihniyetin ve destekçilerinin yenilgiye uğrayacaklarını söyledi.

Kasım, Lübnan'daki tüm gruplara da birlik çağrısında bulundu, arabuluculuğa hazır olduklarını sözlerine ekledi.

http://www.caferider.com.tr/hizbullah-tan-birlik-cagrisi_h13049.html