28-10-2014 tarihinde eklendi
Müslümanların birliği dinimizin temel esasıdır
Ayetullah Hamanei'den açıklamalar

 - Ayetullah Hamanei:  “Müslümanların birliği, beraberliği ve kardeşliği dinimizin temel esaslarındandır”

TAHRAN – İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Uzma Seyyid Ali Hamanei, İslam dünyasının gerçek ihtiyacının 'vahdet' olduğunu belirterek, “Müslümanların birliği, beraberliği ve kardeşliği dinimizin temel esaslarındandır” dedi.

Ayetullah Hamanei, Hac Komitesi yetkilileriyle görüşmesinde hac farizasının ümmetin vahdeti açısından taşıdığı öneme değindi.

Düşmanların yalan-yanlış propagandalarla Müslümanlar arasına duvar örmeye çalıştığını belirten Hamanei, bu yapay duvarın kaldırılması için haccın büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Vahdetteki muradın mezhep ve inanç gruplarının itikatlarından vazgeçmesi anlamına gelmediğini vurgulayan Hamanei, “Vahdet, ümmetin birbirine düşmanlık etmemesi ve önemli dünya meselelerinde birbirini desteklemesidir ki bu İran İslam Cumhuriyeti'nin temel şiarlarındandır” ifadesini kullandı.

İmam-ı Ümmet'in (r.a), 'İslam Birliği'ni bir temel ilke olarak başlatmasının İslam Cumhuriyeti'nin açık ve resmi siyasetine dönüştüğünü kaydeden Hamanei, İslam düşmanlarının bu siyaseti zayıflatmak için olmadık yollara başvurduğuna dikkati çekti.

Ayetullah Hamanei, İslam dünyasında fitne çıkarmak amacıyla Şia, İslam Cumhuriyeti ve İran aleyhindeki geniş kapsamlı propagandalara karşı da çok yönlü mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

http://www.caferider.com.tr/muslumanlarin-birligi-dinimizin-temel-esasidir_h13060.html