13-11-2014 tarihinde eklendi
Mısır askeri gemisine saldırı


Mısır deniz kuvvetlerine ait devriye botunun dün akşam bilinmeyen gemiler tarafından saldırıya uğradığı ve çok sayıda denizcinin yaralandığı bildirildi.

Mısır ordusu tarafından yapılan açıklamada, olayın Akdeniz kıyısındaki Damietta Limanı'nın yaklaşık 64 km. kuzeyinde yaşandığı, bilinmeyen üç gemiden farklı yönlerden adı geçen bota ateş açıldığı belirtildi.

Saldırı sırasında devriye botunda 12 denizci bulunuyordu. Olayın hemen ardından askeri makamlar, hava ve deniz birliği göndererek kurtarma çalışmaları başlattı ve saldırganlarla çatıştı. Çatışmada devriye botunun yanması sonucu çok sayıda denizci yaralandı. Mısır askeri birlikleri saldırgan gemileri tahrip etti ve 20 saldırganı göz altına aldı. Saldırgaların kimliği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı, araştırmaların sürdüğü bildirildi.

Mısır ordusunun geçen Temmuz ayında cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirmesinden beri Mısır'da güvenlik sorunu tırmanıyor. Silahlı militanlar orduya ve polise sürekli olarak saldırı düzenliyor, saldırılar sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

http://www.caferider.com.tr/misir-askeri-gemisine-saldiri-_h13109.html