24-11-2014 tarihinde eklendi
Zarif-Kerry ikili görüşmeleri ilk kez düzenlendi
Nükleer görüşmelerde anlaşmaya doğru

  Tahran, 24 Kasım 2014 – İran ve ABD Dışişleri Bkanları araındaki ikili görüşme, dün akşam Viyana'da gerçekleşti.

MHA'nın haberine göre İran Dışişleri Bakanı, Muhammed Cevad Zarif ve ABD Dışişleri Bakanı, John Kerry, İran'ın nükleer müzkereleri çerçevesinde altıncı kez bir araya geldiler. Bu görüşme ilk kez AB Dışişleri Temsilcisi, Catherine Ashton'un katılmaması ile düzenlendi.

John Kerry, bu görüşmeden sonra kendi kişisel Twitter sayfasında yaptığı açıklamada, Viyana'daki görüşmelerin yavaş yavaş ilerlediğini belirtti.

Bu görüşmenin yanısıra, İran ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcıları da dün akşam ikili görüşmelerde bulundular.

 İngiltere Dışişleri Bakanı: Anlaşmaya varmak için çalışıyoruz

Tahran, 24 Kasım 2014 – İngiltere Dışişleri Bakanı, İran ve 5+1 grubunun bu gece yarısına kadar anlaşmaya varmak için çalıştırklarını açıkladı.

MHA'nın Reuters'den aktardığı habere göre, İran'ın nükleer müzakereleri için Viyana'ya giden İngiltere Dışişleri Bakanı, Philip Hammond, Pazartesi gece yarısına kadar anlaşmaya varılması için çalışıldığını belirtti.

Müzakere tarafları, daha önce belirlenen 24 Kasım tarihinin bitiminden önce, Pazartesi akşamına kadar bir çözüm yolu bulmak için çaba gösteriyorlar.

Alman ve Fransız mevkidaşları ile bugünün programlarını inceleyen Hammond, incelenmeleri gereken birçok zor ve karışık konu olmasına rağmen,herkesin genel bir anlaşmaya varmak için çalıştığını belirtti.

http://www.caferider.com.tr/zarif-kerry-ikili-gorusmeleri-ilk-kez-duzenlendi_h13134.html