24-11-2014 tarihinde eklendi
“Tekfircilik Kanserine Karşı Birlikte Direniş Çağrısı”
Tunuslu alimden önemli açıklamlar

  Tunus’un Ehli Sünnet Âlimlerinden Şeyh Abdulkadir Kaha, İran İslam Cumhuriyetinin Kum kentinde İmam Musa Kazım (a.s) Medrese ve Kültür Müştemilatında düzenlenmekte olan “İslam Ulemaları Açısından Tekfirci ve Radikal Akımlar Kongresi”nin ikinci gününde yaptığı konuşmada Sünniler ve Şiiler arasında vahdet ve birlikteliğin zorunluluğuna vurgu yaptı.

Tunus’un Ehli Sünnet Âlimlerinden Şeyh Abdulkadir Kaha, İran İslam Cumhuriyetinin Kum kentinde düzenlenmekte olan “İslam Ulemaları Açısından Tekfirci ve Radikal Akımlar Konferansı”nın ikinci gününde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tekficrilik akımı, eski bir akımdır. Eskiden beri süregelmiştir. İmam Ali (a.s) hakemiyet olayın kabul ettiği için o ve Müslümanlar Hariciler tarafından tekfir edilmişlerdir. Tekfircilik kanseri o zamandan itibaren başlamıştır.

Tekfirciler, Ehli sünnet büyüklerinin kabirlerine bile acımamış ve Tunus’ta 50 kadar Ehli sünnet büyüğünün kabri tahrip edilmiştir. Bu tekfirciler ortaya çıkmış en tehlikeli grupturlar. Biz Müslümanlar bir saf olmalı ve kendi aramızda vahdet oluşturmalıyız.

Ünlü Tunuslu alim İslami vahdet ve Müslümanların birlikteliğinin gerekliliğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Sünni ve Şiiler arasındaki ihtilaflar cüzidir ve bizler birbirimizin kardeşleriyiz. Bizler Suriye, Irak ve Libya’daki halkın huzur bulması için dua etmekteyiz.

İran’ın Kum kentinde İmam Musa Kazım (a.s) Medrese ve Kültür Müştemilatının ‘Uluslararası Resulü Ekrem (s.a.a) Konferanslar’ Salonunda dün başlayan (23 Kasım Pazar 2014) “İslam Ulemaları Açısından Tekfirci ve Radikal Akımlar Kongresi”ne dünya ülkelerinden alim, bilim adamı ve düşünüler katılmakta. Konukların tekfircilik ve aşırı gruplar hakkında yaptığı konuşmalar ve düzenlenen komisyonların ardından, İran’ın taklit mercilerden büyük Ayetullah Cafer Subhani Tebrizi’nin konuşmasından sonra çalışmalarına son verecek. (Abna)

http://www.caferider.com.tr/tekfircilik-kanserine-karsi-birlikte-direnis-cagrisi_h13142.html