10-12-2014 tarihinde eklendi
İran ve Suriye’nin terörizmle savaşı
Suriye'den İran'a teşekkür

 İran Cumhurbaşkanı Ruhani: -“Suriye halkının ve deletinin terörizmle mücadelesini destekliyoruz”

- Suriye Dışişleri Bakanı Muallim: - “Tahran ve Şam aynı siperde yer alıyor”

TAHRAN – İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “   Suriye halkının ve deletinin terörizmle mücadelesini destekliyoruz” dedi.

Ruhani, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’i kabulde iki ülke arasındaki ilişkiler, radikalizm ve terörizm konularına değindi.

Bazı ülkelerin terörizmi desteklemelerini “yanlış yol” olarak tanımlayan Ruhani,  bölgede şiddet ve çatışmanın yayılmasında bu ülkelerin sorumlu olduklarını kaydetti.

Suriye’de eline silah alanların direnişçi değil terörist olduklarını belirten Ruhani, “Tüm dünya bu gerçeği son aylarda daha iyi anlamaya başladı. Öy le ki, terör çetelerini kurduranlar ve teröristleri destekleyenler bile yavaş yavaş olanlardan uzaklaşıyor” ifadesini kullandı.

Ruhani, Suriye devleti ve ordusunun, kendi vatanını koruyacak ve terörizmle mücadele edecek güçte olduğunu ispatladığını söyledi.

Bölge ve dünya şartlarının Suriye’deki soruna siyasi, dengeli ve akıllı bir çözüm bulmaya yönelik olduğunu belirten Ruhani, “Suriye halkının, sonunda zafer kazanacağından eminiz” dedi.

Ruhani, Suriye’nin terörizmle mücadeledeki başarısının devamını ve ülkeye yeniden huzur ve güven gelmesini diledi.

 “Suriye’den İran’a teşekkür”

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de terörizmle mücadelede ülkesinden desteklerini esirgemeyen İran’a teşekkür etti, “Tahran ve Şam aynı siperde yer alıyor” dedi.

Teröristlerin hedefinin bölgede kan dökmek ve savaş olduğunu belirten Muallim, ABD ve diğer bazı ülkelerin terör örgütlerini himaye etmesini kınadı.

Muallim, İsrail’in son saldırılarını da kınayarak siyonist rejimin, Suriye halkını ve ülkenin alt yapısını hedef aldığını belirtti.

“Şiddet ve aşırılık” konulu konferansa katılmak için Tahran’da bulunan Muallim, diğer İranlı yetkililer de bir araya geldi.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölge ülkelerini tehdit eden radikal akımlar ve tekfirci teröristlere karşı mücadele konuları ele alındı.

http://www.caferider.com.tr/iran-ve-suriyenin-terorizmle-savasi_h13199.html