14-12-2014 tarihinde eklendi
Ayetullah Şirazi Özgündüz'ü tam yetkili vekil ilan etti
Vekaletnameyi Ayetullah Gazvini okudu

Hazreti Ayetullah el-Uzmâ Nasir Mekarim Şirazî Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü  tam yetkili temsilci ilan etti. 

Caferider ve dünya Caferi Alimler Birliğinin birlikte düzenlediği Aşura Basın Ödülleri ve Erbain Matem Töreni'ne katılan  Mukaddes Kum İlim Havzası Üstatlarından ve Velayet Tv Genel Müdürü Dr. Ayetullah Seyyid Muhammed Hüseyin Kazvini törende yaptığı konuşmanın ardından Ayetullah Mekarim Şirazi'nin Vekâletnamesini okudu. Okunan vekaletnamede şu ibareler yer aldı:

Huccetu’l-İslam ve’l-Müslimîn Şeyx Selahattin Özgündüz Cenabları!

Selamun aleykum.

Zat-ı âlilerinizin pek engin yetenek ve liyakatiniz, geniş ilmî ve ilahî takvanız, her gün artarak ilerleyen hizmetleriniz ve İslamî meselelerdeki büyük tecrübeleriniz göz önüne alınarak dînî konularda tarafımdan temsilci kılındınız…

Ayrıca, gerekli şartları hâiz fakîhin icazetini gerektiren dînî vücuhat, zekât ve redd-i mezalim gibi hisbiye işlerinde, bunları almaya ve bunları uygun gördüğünüz miktarda şer’î işlerde harcamaya yetkili kılındınız.

Salih geçmişlerimizin bana, takvaya sarılma ve Ehl-i Beyt (aleyhimisselam)sevenlerinin müstahaklarına yardımcı olmak için çabalamayı tavsiyede bulundukları gibi ben de size tavsiye ediyorum.

Vesselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh.

Nasir Mekarim Şîrazi

Kum

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz geçtiğimiz günlerde İran İslam Cumhuriyeti’nin Kum kentinde düzenlenen uluslar arası   "Radikal ve tekfirci akımlar kongresi”ne bizzat davet edilmiş ve kendisiyle görüş alışverişinde bulunmuştu.

http://www.caferider.com.tr/ayetullah-sirazi-ozgunduz-u-tam-yetkili-vekil-ilan-etti_h13207.html