05-01-2015 tarihinde eklendi
Suriye Ordusu Bğayliye Köyünü IŞİD’den temizledi
Suriye Ordusu Deyrezzor’da ilin batı kırsalına düşen Bğayliye beldesine sızan onlarca IŞİD’li teröriste karşı koyup saldırganların büyük çoğunluğunu ölü olarak ele geçirdi.

-Suriye Ordusu Deyrezzor’da ilin batı kırsalına düşen Bğayliye beldesine sızan onlarca IŞİD’li teröriste karşı koyup saldırganların büyük çoğunluğunu ölü olarak ele geçirdi.
 
Saha kaynakları yaşanan şiddetli çatışmalarda köye sızan saldırgan IŞİD’lilerin büyük çoğunluğunun ölü ve yaralı olarak ele geçirilmelerinin ve ağır silahlarının etkisiz hale getirilmesinin ardından geriye kalanların kaçtıklarını açıkladı. Kaynaklar Suriye Ordusunun IŞİD’li çeteleri bertaraf etmelerinin ardından köyde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayıp kontrolü ele aldıklarını kaydetti.
 
Öte yandan Suriye Ordusu, Deyrezzor kırsalının Cafra, Mureyiye ve Huveycet Sakır bölgelerinde IŞİD mevzilerini muhtevalarıyla imha ederken aralarında tehlikeli ve yabancı teröristlerin de bulunduğu çok sayıda teröristi ölü olarak ele geçirdi.
Deyrezzor kırsalının güneydoğusuna düşen ‘‘Serda’’ Dağında ise Suriye Ordusu bölgeye sızmaya çalışan onlarca teröristi araç ve silahlarıyla etkisiz hale getirdi.
http://www.caferider.com.tr/suriye-ordusu-bgayliye-koyunu-isidden-temizledi_h13463.html