07-01-2015 tarihinde eklendi
Bahreyn’de Halife rejiminin halka karşı baskıları şiddet kazandı
Halife rejiminin halkın sessiz yürüyüşlerine saldırılarının şiddet kazandığı bir ortamda dün bu ülke en kanlı günlerinden birini geride bıraktı.

El-Alem kanalı internet sitesinde yer alan habere göre Bahreyn rejimi askerleri, dün ülkede gösterilerin ana üslerinden biri sayılan başkent Maname'nin "el-Biladil Kadim" mahallesinde, Bahreyn Vifakı Milli hareketi lideri Ali Salman'ın tutuklanmasını protesto amacıyla sessiz yürümek isteyen göstericilere saldırarak, bu hareketin liderlerinden biri de dahil göstericilerden onlarcasını yaraladılar.
 
Bu olaylarda polisin göz yaşartıcı ve zehirli gazlardan yararlanması sonucunda da göstericilerden bir çoğu zehirlenme tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırıldılar.
 
Öte yandan el-Vifak'ul Milli hareketi yetkililerinden Hadi el-Musevi bir bildiri yayınlayarak, hareketin lideri Şeyh Salman'ın tutukluluğunun halen devam ettiğini bildirerek, Bahreyn rejiminin halkın iradesini zayıflatmak ve kıyam hareketini yok etmek amacıyla böyle bir girişimde bulunduğunu, ama yönetimin asla askeri girişimlerle kendini ayakta tutmayı ve halkın hürriyetinin önünü almayı başaramayacağını bildirdi.
 
http://www.caferider.com.tr/bahreynde-halife-rejiminin-halka-karsi-baskilari-siddet-kazandi-_h13493.html