17-01-2015 tarihinde eklendi
Merkel: İslamlaşma tehlikesi yok
Alman Federal Başbakan Merkel, basınla yaptığı mülakatta İslamlaşma tehlikesi görmediğini, Hristiyanların kendi dinlerini daha iyi öğrenmeleri gerektiğini söyledi

Alman Federal Başbakan Angela Merkel, Federal Parlamentonun Fransa saldırıları dolayısıyla yaptığı özel oturumundaki hükümet açıklamasında, özel bilgilerin uzun süreli kayıt altına alınmasını savunarak, özgürlüğün her zaman sorumlulukla bağlantılı olduğunu söyledi. Bir gazete ile yaptığı mülakatta da İslam karşıtı Pegida hareketini tekrar eleştirerek, İslamlaşma tehlikesinin sözkonusu olmadığını belirtti.
 
'Frankfurter Allgemeine Zeitung' isimli gazete ile yaptığı röportajda Almanya'daki Hristiyanlara seslenen Merkel, Hristiyanlık hakkında daha fazla bilgilenme ve bilinçlenmeleri gerektiğini bildirdi. İslamlaşma tehlikesinin bulunmadığını vurgulayan Merkel, Hristiyanların kendi dini değerleri hakkında daha fazla konuşarak, dini bilgilerini derinleştirmeleri gerektiğini kaydetti.
 
Merkel, Almanya'da giderek artan sekülerleşme nedeniyle Hristiyanlık dini hakkındaki bilgilerin giderek azaldığını belirterek, bugünkü sahip oldukları devlet ve inanç arasındaki bağların ve değerler düzeninin Hristiyan-Yahudi gelenekleri üzerine bina edildiğini ifade etti.
 
Paris'teki saldırıya da değinen Merkel, bu tür terör saldırılarının engellenmesi için daha fazla Uluslar arası işbirliğinin gerektiğini söyledi. Alman güvenlik güçlerinin Almanya'da böyle bir terör saldırısı yaşanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak böyle bir saldırının olmayacağını yüzde yüz garanti etmenin mümkün olmadığını belirtti.
 
Alman Başbakan Merkel, meclis özel oturumunda yaptığı hükümet açıklamasında demokrasiye dönüş çağrısı yaptı. Demokrasinin hayat prensipi için toplumun uyandırılması gerektiğini savunan Merkel, fikirleri dile getirmenin, kararlara ortak olmanın, yardım etmenin ve sorumluluk üstlenmenin toplum içerisindeki dayanışma için kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
 
Merkel, Alman devletinin ülkedeki farklı inançta ve düşüncede olan tüm insanları koruyacağını dile getirerek, Müslümanların ne şekilde olursa olsun dışlanmasına ve zan altında bırakılmasına karşı uyardı.
http://www.caferider.com.tr/merkel--islamlasma-tehlikesi-yok_h13583.html