21-01-2015 tarihinde eklendi
Bahreyn Kralı’nı “Devrilme” Korkusu Sardı!
Bahreyn rejimi 2011 yılının başından bu yana ülkede devam eden rejim karşıtı protesto gösterilerini darbe girişimi şeklinde mahkum etme arayışı içerisinde.

Bahreyn’de yaklaşık 4 yıldır barışçıl şekilde devam eden rejim karşıtı protestoların liderliğini yürüten el-Vifak hareketi lideri Şeyh Ali Selman, “yönetimi güç kullanarak devirmeye teşebbüs” ve darbe suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 25 gündür hukuksuz şekilde tutuklu bulunan Şeyh Ali Selman için sokaklara dökülen halka karşı ise, Bahreyn rejimi orantısız güç kullanıyor. 

Her gün onlarca kişinin yaralandığı rejim saldırılarında şimdiye kadar 1 kişi hayatını kaybederken 9’u çocuk olmak üzere 48 kişi tutuklandı. Savcının hazırladığı dosyayı Arabi el-Cedid gazetesine değerlendiren Vifak hareketi yetkilileri, suçlamaların “yaptırım gücü olmayan”, “gerçek dışı” iddialara dayandığını ve Şeyh Ali Selman’ın da zaten bu suçlamaları kesinlikle kabul etmediğini ifade ettiler.

Şeyh Ali Selman hakkında darbe girişimi suçlamasının yanı sıra halkı, yasaları çiğnemeye ve nefret suçu işlemeye teşvik ettiği gerekçesiyle düzenlenecek duruşmanın 28 Ocak’ta gerçekleşmesi bekleniyor. Şeyh Selman’ın gayr-ı meşru tutukluluk halinin ise o tarihe kadar devam edeceği belirtiliyor. 

http://www.caferider.com.tr/bahreyn-kralini-devrilme-korkusu-sardi_h13626.html