28-01-2015 tarihinde eklendi
İran ve Rusya ortak banka kuruyor
İran'ın Moskova Büyükelçisi Mehdi Senai, iki ülkenin ticaretlerini geliştirmek için ortak banka ya da ortak hesap kuracaklarını söyledi

İran ve Rusya ikili ticaretlerini dolar üzerinden değil ruble ve rial üzerinden yapma kararı almışlardı. İki ülke 2014 yılının Eylül ayında İran İhracatçılar Birliği Başkanı Rıza Nurani'nin ilk olarak dile getirdiği ortak banka için de adım atmayı planlıyor.
 
İran'ın Moskova Büyükelçisi Mehdi Senai, İran ve Rusya'nın ortak bir banka veya karşılıklı bir hesap açmayı planladıklarını ifade etti. Senai, bunun iki ülke arasındaki ticaretin kendi para birimleri olan rial ve ruble üzerinden yapılmasını da kolaylaştıracağını dile getirdi. 
 
Sputnik'e konuşan Senai, "İki taraf da ortak bir banka veya ortak bir hesap oluşturmayı planlıyor, bu sayede ödemeler rial ve ruble olarak yapılabilecek. Bunun için iki tarafın da bir çalışma grubu oluşturmasına ihtiyaç var." ifadelerini kullandı. 
 
Senai, "Bunu yapmak için İran ve Rusya'nın merkez bankalarının başkanlarının bir araya gelip görüşmelerine ihtiyaç var. Umarım bu yakın bir zamanda gerçekleşir." ifadelerini kullandı.
 
İranlı Büyükelçi ayrıca, Rusya ile İran ilişkilerinin oldukça aktif şekilde geliştiğini ve 2014 yılının her iki ülke için de verimli bir yıl olduğunu ifade etti. 
http://www.caferider.com.tr/iran-ve-rusya-ortak-banka-kuruyor-_h13697.html