04-02-2015 tarihinde eklendi
Türkiye'de IŞİD'den ilk tutuklama
Suriye’de IŞİD’e katılan Ankaralı Musa Göktaş, evini satmak ve karısını da yanına almak için döndüğü Gaziantep'te polis tarafından gözaltına alındı

Türkiye’de IŞİD’e üyelikten ilk kez bir Türk tutuklandı. Ankara’da serbest meslekle uğraşan 38 yaşındaki Musa Göktaş, 15 yaşındaki ikiz oğulları A. ile M.’yi de alarak 8 Ekim’de IŞİD’e katılmak için kaçak yollarla Suriye’ye geçti. Burada ikizlerle birlikte 4 aya yakın kalan baba Göktaş, iddialara göre evini satıp, geride kalan karısını almak ve örgüte katılacak yeni kişileri de alıp yeniden Suriye’ye dönmek için 27 Ocakta Türkiye’ye geçti.
 
Vatan'ın haberine göre Göktaş, Gaziantep’te bindiği otobüste polisin kimlik kontrolü yapmasıyla yakalandı.
 
Fatma Göktaş, polise oğulları ve kocası için kayıp başvurusunda bulunmuştu. Anne Göktaş, oğullarının rızaları dışında babaları tarafından İŞİD’e katılmış olabileceğini de eklemişti. Bu nedenle Musa Göktaş, Antep’te kimlik kontrolünde GBT sorgulamasında aranması çıkınca gözaltına alındı, ardından da İŞİD örgütüne üye olmaktan Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı’na ifade verdi.
 
Savcılık Göktaş’ı tutuklanması istemiyle Ankara Nöbetçi 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme heyeti, Göktaş’ın kaçma ve delil karartması yönünden kuvvetli şüphenin bulunması bakımından tutuklanmasına karar verdi.
http://www.caferider.com.tr/turkiye-de-isid-den-ilk-tutuklama-_h13769.html