13-02-2015 tarihinde eklendi
Bahreyn’de 3 günlük boykot başlatıldı
Geçen yıl 166 Bahreynli rejim güçleri tarafından öldürülürken 1740’ı ise tutuklandı…

El Alem Televizyonu’nun haberine göre Bahreynliler 14 Şubat İnkılabı’nın yıldönümü nedeniyle ülkenin farklı yerlerinde “İzzet Grevi” başlıklı geniş çaplı bir boykot eylemi başlattı.
 
3 gün sürecek boykot protestoları El Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Salman’ın memleketi olan Bilad’ul Kadim başta olmak üzere Sar, Senabis, Sitre adası, Salmabad gibi birçok şehirde devam ediyor. Boykot kapsamında iş merkezleri, mağazalar ve dükkânlar kepenk indirdi.
 
Binlerce Bahreynlinin dikta Bahreyn rejiminin baskıcı ve otoriter uygulamalarına karşı başlattığı eylemin merkezi olarak Şeyh Salman’ın doğum yeri olan Bilad’ul Kadim’in seçilmesi tutuklanmasının üzerinden 47 gün geçen Şeyh Salman’a destek amaçlı olduğu kaydedildi.
 
El Vifak Cemiyeti, 2014 yılında rejim aleyhine düzenlenen protestolarda 166 Bahreynlinin rejim güçleri tarafından öldürüldüğünü, 1740’nın ise tutuklandığını açıkladı. Ama resmi olmayan verilere göre Bahreyn hapishanelerinde tutuklu bulunan siyasilerin sayısı 3000’den fazla. Bahreynli direniş cepheleri halktan başlatılan boykot eylemine katılmalarını ve mümkün mertebe “Allah-u Ekber” sloganını sık sık tekrarlamalarını istedi.
http://www.caferider.com.tr/bahreynde-3-gunluk-boykot-baslatildi_h13839.html