02-03-2015 tarihinde eklendi
Tahtakale'de Hz. Zeyneb (sa) Anıldı (Foto)
Peygamber Efendimizin torunu Hz.Ali (a.s) ve Hz.Fatıma(sa.) kızı Kerbela'nın mesajını günümüze taşımış, hüzünler anası Hz. Zeyneb, doğum yıl dönümünde adıyla müzeyyen Zeyneb-i Kubra Camii'nde yüzlerce Ehlibeyt dostunun katılımıyla coşkuyla kutlandı. 1 Mart Pazar günü, Tahtakale Zeyneb-i Kubra Camii'ndeki kutlama programına Ehlibeyt dostları büyük ilgi gösterince camide yer sıkıntısı yaşandı.

Sunumunu Zeyneb-i Kubra Camii İmamlarından Ş. Ali Koç'un yaptığı program Aliekber Akdoğan'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kuran-Kerim tilavetinin ardından Zeyneb-i Kubra Camii İmamlarından Ş. Ehat Solhan günün anlam ve önemiyle alakalı bir konuşma yaptı.
 
Solhan'ın konuşmasının ardından Uğur Tuncay'ın okuduğu ilahiler okudu.
 
İlahilerin ardından CABİR Başkanı Ş. Hasan Karabulut kürsüye geldi. Karabulut: "Zeynebi olmanın en önemli şartlarından biri insanın inancında azimli, kararlı ve iradeli olmasıdır. Hz. Zeyneb'i de Hz. Zeyneb yapan azimli, kararlı ve iradeli olmasıdır."
 
Karabulut, Hz.Zeyneb'in Kerbela'da ve sonra Şam'daki kahramanlığını anlattı: "Yezit Sen çok küçük bir adamsın". diyerek, Hz. Zeyneb Yezit'in halk üzerindeki otoritesini, kırdı "dedi.
 
Karabulut’un ardından Zeyneb-i Kübra Gençliği’nin okuduğu ilahiler programın manevi atmosferini yükseltti.
 
İlahilerin ardından Hz.Ebu Talip Camii İmamı Ş. Ali Salman’ın okuduğu duadan sonra pasta kesimiyle viladet programı sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/tahtakale-de-hz--zeyneb-sa-anildi-foto_h13911.html