09-03-2015 tarihinde eklendi
Zalim Kararlarına Dayanamayan Halk, Arabistan'ı Protesto Etti
Arabistan’ın Katif şehrinde gösteriler sürüyor. Suudi Arabistan’ın doğusundaki Katif şehri halkı Bahreynli ve Arabistanlı siyasi aktivistler hakkında verilen zalimane kararlara itiraz amacıyla protesto gösterileri düzenlediler.

El Alem kanalının dün Pazar günü verdiği haberde, Arabistan’ın doğusundaki Katif şehri halkından kalabalık bir grub protesto gösterileri düzenleyerek Bahreyn ve Arabistanlı siyasi aktivistler hakkında verilen idam kararlarını kınadılar.
 
Arabistanlı göstericiler, Arabistan ve Bahreyn rejimi aleyhinde sloganlar atarak, idam kararlarını kanunsuz olarak nitelediler.
 
Öte yandan Cumartesi günü Arabistan’ın başkenti Riyad’a giden Almanya başbakanı yardımcısı Zigmar Gabriel yaptığı açıklamada, ülkedeki vahim insan hakları durumunu eleştirerek, Suudilerin eleştirilere tahammül etmeleri gerektiğini belirtti.
 
BM İnsan hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin de Bahreyn ve Suudi Arabistan’daki insan hakları ihlalleri meselesinden kaygı duyduğunu belirterek, Arabistan’da idam hükmü kararları ve siyasi aktivistlere uygulanan şiddet yöntemlerinin uluslar arası kanunlara aykırı olduğunu belirtti.
http://www.caferider.com.tr/zalim-kararlarina-dayanamayan-halk-arabistan-i-protesto-etti_h13962.html