09-03-2015 tarihinde eklendi
Ammar Hekim: Tikrit operasyonu teröristlerin belini kırdı
Irak İslami Yüksek Meclisi başkanı Seyyid Ammar Hekim, Irak ordusunun ve halk güçlerinin ortaklaşa IŞİD terör örgütü aleyhinde başlattığı operasyon bölgelerinden Tikrit’in kuzeyinde yer alan el’Alem bölgesine yaptığı ziyarette, operasyona katılanları yakından ziyaret ederek, operasyonun teröristlerin belini kırdığını söyledi.

Irak İslami Yüksek Meclisi tarafından yayınlanan bildiride, Hekim’in dün öğleden sonra teröristlerin işgalinden kurtarılan el’Alem operasyon bölgesinde izlenimlerde bulunduğu, burada aşiret güçleri, halk güçleri ve Irak güçlerinin  teröristlere karşı verdiği  kararlı  mücadeleyi  takdir ettiği bildirildi.
 
Ammar Hekim, teröristlere karşı operasyona katılan direniş güçlerinin  morallerinin çok yüksek olduğunu bildirirken, Tikrit’e operasyonunu Musul’un tamamen kurtarılması için  büyük  operasyonun başlangıcı olarak niteledi.
 
Alınan haberlere göre, Irak ordusunun halk güçlerinin desteğinde Tikrit’i dört taraftan kuşatma altına aldığı ve teröristlerin halihazırda tam bir muhasara altında kaldığı bildirilirken,  çatışmaların ise Irak ordusu ile IŞİD arasında  zaman zaman sürdüğü ve  çok sayıda teröristin bölgeden kaçtığı anlaşılıyor.
http://www.caferider.com.tr/ammar-hekim--tikrit-operasyonu-teroristlerin-belini-kirdi_h13966.html