26-03-2015 tarihinde eklendi
Bahreyn'deki el Halife rejimi, “zulme devam” dedi
El Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Selman'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

KERİM GÜLBETEKİN
 
MANAMA – Bahreyn El Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Selman'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Mahkeme heyeti, üçüncü duruşmada da Selman hakkında tahliye kararı vermezken bir sonraki duruşmanın 22 Nisan'da yapılacağını duyurdu.
Savcılık iddianamesinde Selman, Bahreyn Kralı el Halife'ye karşı gelmek ve ülke güvenliğini tehlikeye düşürmekle suçlanıyor.
 
Bahreyn halkının özgürlük, adalet, insan haklarına saygı ve halka dayalı yönetim taleplerini ve gösterileri destekleyen Selman 28 Aralık 2014'te tutuklanmıştı.
Ülkenin önde gelen ve saygın alimlerinden Selman'ın tutuklanması Bahreyn genelinde gösterileri daha da artırırken, el Halife rejimi uluslararası insan hakları örgütlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.
Bahreyn'in önde gelen alimleri, dünkü ortak bildirilerinde asılsız iddialarla tutuklanan Selman'ın bir an önce serbest bırakılmasını talep etmiş, bunun ülke barışı için gerekli olduğunu belirtmişlerdi.
 
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (HCHR) de bir süre önceki açıklamasında, “Genel Sekreter Ban Ki Moon, Bahreyn'deki insan hakları durumunu bizzat yakından takip ediyor. El Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Selman'ın tutuklanmasından duyduğu endişeyi de Bahreynli yetkililere iletti” ifadelerine yer vermişti.
 
 
BM İnsan Hakları Konseyi (HRC) 28. oturumunda sunulan raporda da Selman'ın tutukluluk halinin sürmesinden dolayı Bahreyn hükümeti kınanmıştı.
İran Dışişleri Bakanlığı da Bahreyn'e çağrıda bulunarak Selman'ın bir an önce serbest bırakılmasını istemişti.
 
Açıklamada, “Bahreyn'de süregiden sistematik şiddet ve insan hakları ihlallerinin yerini ulusal diyalog almalı” ifadesine yer verilmişti.
http://www.caferider.com.tr/bahreyn-deki-el-halife-rejimi-zulme-devam-dedi_h14072.html