09-04-2015 tarihinde eklendi
Obama: İran’la Nükleer Anlaşmayı Hiçbir ABD Başkanı Lağvedemez
ABD Başkanı Barack Obama, İran’la yapılan nükleer anlaşmayı hiçbir ABD başkanının lağvedemeyeceğini ve bunu dillendirenlerin ahmak olduğunu söyledi.

Obama şöyle konuştu: Şunu net olarak ifade etmeliyim ki; yeni gelecek olan ABD başkanının İran’la imzalanan anlaşmayı tanımayacağını savunanlar ahmaktırlar.
 
Obama’nın bu açıklaması, ABD başkanlık seçimlerinin cumhuriyetçi adayı Scott Walker’in, 2016 yılında yapılacak seçimleri kazanması durumunda İran’la yapılmış olan anlaşmayı lağvedeceği sözünü vermesinin ardından geldi.
 
Obama sözlerine şöyle devam etti: Walker da bu gerçeği değiştiremeyeceğini çok iyi bilmektedir. O çok iyi biliyor ki Beyaz saraya hangi başkan gelirse gelsin İran’la imzalanmış olan bu anlaşmayı devam ettirmek zorundadır.
 
Hiçbir ABD başkanı bu anlaşmayı lağvedemez. Benden sonra Amerika’da başkanlığı devralacak her kişi dış politikada başkanın yetkilerinin sınırsız olmadığını görecek ve bu tür anlaşmaları sorgulamanın Amerika’nın müttefikleriyle olan ilişkilerine zarar verdiğini anlayacaktır…
http://www.caferider.com.tr/obama--iranla-nukleer-anlasmayi-hicbir-abd-baskani-lagvedemez-_h14187.html