13-04-2015 tarihinde eklendi
Selefi İddiası: Şia Mısır’da Şiilik Yayılmadıkça Hz. Mehdi’nin Gelmeyeceğine İnanıyor!
Şiiler ne pahasına olursa olsun Mısır’ın Şiileşmesini istiyor! Çünkü onların inancına göre Hz. Mehdi zuhur ettikten sonra Mısır’da özel bir minberi olacak ve o minberden takipçilerine hitap edecek. Bu inanç ise Mısır’ın Şiileşmesini gerekli kılmaktadır!

 “Es-Suhub ve’l-Al” Selefi Koalisyonu sözcüsü Ala Said, yeni bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Şia, Mısır’da Şiilik yayılmadıkça Hz Mehdi’nin zuhur etmeyeceğine inanıyor! İşte bu yüzden Mısır’da hızlı bir şekilde Şiiliğin yaygınlaştırılması gerekiyor. Yani Mısır’daki Şiilik propagandaları önceden tayin edilmiş belli ve sistematik bir programın icra aşamasıdır!
 
Ala Said sözlerine şöyle devam etti: Şiiler ne pahasına olursa olsun Mısır’ın Şiileşmesini istiyor! Çünkü onların inancına göre Hz. Mehdi zuhur ettikten sonra Mısır’da özel bir minberi olacak ve o minberden takipçilerine hitap edecek. Bu inanç ise Mısır’ın Şiileşmesini gerekli kılmaktadır!
 
Said şöyle konuştu: Bu tür inançlar ve rivayetler, Mısır ve İslam için oldukça tehlikelidir. Dolayısıyla Şiilik akımına karşı ciddi şekilde mücadele edilmelidir.
 
Es-Sahabe ve Alulbeyt Selefi örgütü sorumlusu Velid İsmail ise şöyle konuştu: Şiilik çeşitli şehirlerde ve köylerde yayılıyor. Güvenlik güçleri çok yakında Şiilere ve onların faaliyetlerine karşı harekete geçecek, onları kanun çerçevesinde cezalandıracaktır.
 
Selefiler Mısır devletinin Şiiliğe karşı savaş konusunda desteğini kazanmak için ara ara bu tür yalan ve asılsız propagandalar yaparak Mısır’da toplumsal bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.
http://www.caferider.com.tr/selefi-iddiasi--sia-misirda-siilik-yayilmadikca-hz--mehdinin-gelmeyecegine-inaniyor-_h14207.html