22-04-2015 tarihinde eklendi
İran, Yemen'e saldırının durdurulmasını olumlu karşıladı
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham: “Masum ve sivil insanların öldürülmesinin durdurulması şüphesiz ileri atılmış bir adımdır”

TAHRAN – İran, Yemen'e saldırının durdurulmasını olumlu karşıladı, sorunun askeri yöntemlerle çözülemeyeceğinin bir kez daha anlaşıldığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği saldırıların sona ermesini memnuniyet verici olarak değerlendirdi.
“Masum ve sivil insanların öldürülmesinin durdurulması şüphesiz ileri atılmış bir adımdır” diyen Afham, savaş mağduru halka insani yardım ulaştırılması için gereken çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini kaydetti.
Yemen'de geniş tabanlı bir hükümet için tüm partilerin ve grupların diyalog ve görüşmelere başlamasını umduklarını belirten Afham, “Yemen'deki sorunun askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini daha önce de ifade etmiştik” diye konuştu.
Afham, Yemen'deki durumun iyileştirilmesi için tüm tarafların yardımının gerekli olduğunu ifade etti.
 
Riyad yönetimi, Yemen'in kaçak Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümetin isteği üzerine saldırılara son verildiğini açıklamıştı.
Açıklamada, Yemen'e yönelik denizdeki kuşatmanın ve Ensarullah Hareketi'ne saldırıların devam edeceği belirtildi.
 
Suudi Arabistan ve diğer bazı Arap ülkelerinin katılımı; ABD, İngiltere, İsrail'in de desteğiyle 26 Mart'ta Yemen'e başlatılan saldırılarda şu ana kadar en az 2 bin 800 kişi hayatını kaybetti.
Binlerce kişinin de yaralandığı saldırılarda çok sayıda hastane, okul, cami, elektrik santrali ve diğer bazı sivil hedefler tahrip edildi.
 
Kerim Gülbetekin
http://www.caferider.com.tr/iran-yemen-e-saldirinin-durdurulmasini-olumlu-karsiladi_h14289.html