24-04-2015 tarihinde eklendi
Bahreyn'deki Zulüm Başoskofu Bile Rahatsız Etti!
Kudüs’teki Rum Ortodokslarının Başoskofu Bahreyn’deki mezhep ayrımcılığını kınadı.

Kudüs Başoskofu Matran Atallah Henna, Bahreynli yetkililerden mezhebi saiklere dayanarak bu ülke halkına yaptıkları zulme artık son vermelerini istedi.
 
Bahreyn’de “Adaletsizlik ve Uluslararası Taahhütlerin Bozulması” başlığıyla dördüncüsü düzenlenen uluslararası insan hakları konferansına canlı olarak telekonferans yoluyla katılan Kudüs Başoskofu şöyle konuştu:
 
Sizin Bahreyn’de insan haklarını konu alan bir konferans düzenlemenize değer veriyoruz. Siyasi çatışmalar ancak siyaset yoluyla çözümlenmelidir. Yani bu çatışmalar şiddete ve halkın hedef alınmasına dönüşmemelidir. Ben tüm ülkelerde barış ve huzurun tesis edilmesini umuyorum. Bahreynli yetkililerden halkın sesini dinlemelerini istiyorum. Her türlü şiddet ve gerginlikten uzak durmalarını, diyalog ve konuşma yoluyla sorunları çözmelerini tavsiye ediyorum.
 
Başoskof sözlerine şöyle devam etti: Biz her türlü dini/mezhebi ayrımcılığa karşıyız. Savunmasız halkın sırf inançları yüzünden hedef alınmasının karşısındayız. Bahreyn’de barışçıl gösteriler yapanlara saldırmak caiz değildir.
http://www.caferider.com.tr/bahreyn-deki-zulum-basoskofu-bile-rahatsiz-etti-_h14310.html