29-04-2015 tarihinde eklendi
Bahreyn’de Mezhep Ayrımcılığı Nefreti Körüklüyor
Bahreyn Şii Âlimleri Birliği Üyesi Şeyh Muhammed Munsi, Bahreyn’deki etnik ve mezhebi ayrımcılığın tarihi kökene sahip olduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu: Bahreyn’i yönetenler ülke idaresini eline geçirdikleri günden beri hep halkı aşağılamış ve mezhebinden dolayı hor görmüştür. Bugün de yaşananlar aynı zulmün devamıdır.

İslami El-Vifak Cemiyeti tarafından Mename’de düzenlenen “Bahreyn’de İnanç Suçu” konulu konferansta konuşan Şeyh Muhammed Munsi, ülkedeki olumsuz gidişatın ülkeyi iyi bir noktaya taşımayacağı konusunda uyardı ve “Zulümle, baskıyla, insanlara işkenceyle bir ülkeyi mutlu ve umutlu bir geleceğe taşıyamazsınız” dedi.
 
Muhammed Munsi, Bahreyn’de milli servetin sadece bu ülkeyi yöneten zümrenin elinde bulunduğuna dikkat çekti ve halkın tepkisinin bu adaletsizliğe yönelik olduğunu tüm dünyanın bilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Bahreyn halkının çoğunluğunu oluşturan Şiilerin bu ülkede görmezden gelinmesinin çok acı verici bir durum olduğunu kaydeden Munsi şöyle konuştu: Ehlibeyt ekolünü benimsemiş insanlara bu ülkede öyle bir şekilde davranılıyor ki sanki bir suç işlemişler, yani bir suçluluk psikolojisi oluşturulmaya çalışılıyor. Bu ülkenin okullarında ve ders müfredatında Şiilikle ilgili hiçbir bilgi bulunmuyor. Sanki Bahreyn’de Şia ekolüne mensup tek bir kişi bile yaşamıyor! Bizim evlatlarımıza okullarda farklı bir mezhebin düşünceleri ve fıkhi öğretileri zorla öğretiliyor. Bu durum doğal olarak ülkede nefreti körüklüyor.
http://www.caferider.com.tr/bahreynde-mezhep-ayrimciligi-nefreti-korukluyor_h14343.html