29-04-2015 tarihinde eklendi
Azerbaycan silahları Türkiye'de sergilenecek
- Azerbaycan Savunma Bakanlığı, IDEF'15'e yerli üretim olan 184 ürünle katılıyor

BAKÜ– Azerbaycan, '12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'15) katılacak.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı (MSN), 5-8 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak fuara 184 ürünle katılacağını açıkladı.
MSN'ye bağlı tesislerde yerli imkanlarla üretilen savunma sanayi ürünlerinin fuarda sergileneceği ve tanıtımının yapılacağı belirtildi.
 
Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanı Yaver Camalov başkanlığındaki üst düzey heyetin de fuara katılacağı ve bazı ülke temsilcileriyle görüşmelerde bulunacağı ifade edildi.
Yukarı Karabağ da dahil topraklarının yüzde 20 kadarı Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan, son yıllarda savunma sanayiine ağırlık veriyor.
Bakü yönetimi, barışçıl yolların sonuçsuz kalması durumunda topraklarındaki Ermeni işgaline güç kullanarak son vereceğini ilan etmişti.
 
Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) işbirliğinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak IDEF'15'e 50'den fazla ülkeden 1000'e yakın firmanın katılması bekleniyor.
Katılımcı ülkeler, savunma sanayii alanında ve yan dallardaki ürünlerinin tanıtımını yapacak ve yeni pazarlar için görüşmelerde bulunacak.
 
Dünyanın en büyük savunma sanayii fuarlarından olan IDEF, uluslararası pazar özelliğiyle 100'den fazla ülkeden askeri, siyasi ve diplomatik heyetler tarafından ziyaret edilecek.
 
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/azerbaycan-silahlari-turkiye-de-sergilenecek_h14349.html