30-04-2015 tarihinde eklendi
Pakistan'da Hacı Adayı Şiiler tedirgin
- Pakistan'da Hac Başvuru Formu'na 'Şii misiniz?' bölümün eklenmesi terör örgütlerine bilgi aktarılacağı endişesine neden oldu - Tekfirci teröristler, yılın ilk 3 ayında Ehl-i Beyt Mektebi'ne mensup 127 kişiyi öldürdü, 140 kişiyi de yaraladı

İSLAMABAD – Pakistan'da Hac Başvuru Formu'na bu yıl ilk kez 'Şii misiniz?' diye bir bölümün eklenmesi Ehl-i Beyt Mektebi'ne mensup Müslümanları tedirgin etti.

Alevi-Şii Müslümanlar, kendilerine yönelik soykırım yapan tekfirci terör örgütlerinin saldırılarının daha da artmasından endişe ediyor.

Selefi-Vahabi Kabe İmamı'nın bir süre önce Pakistan'ı ziyaretinin ardından söz konusu bölümün forma eklendiğine dikkat çekiliyor.

Müslümanlar, bu şekilde toplanacak bilgilerin terör örgütlerine aktarılacağını belirterek, formdaki sorunun çıkarılmasını talep ediyor.

Pakistan'da Ehl-i Beyt Mektebi'ne mensup Müslümanlara saldırılar düzenleyen radikal dinci terör örgütlerinin hedefinde alimler, kanaat önderleri, bilim adamları, öğrenciler, hukukçular, gazeteciler ilk sırada yer alıyor.

Ülkenin çeşitli kentlerinde yılın ilk 3 ayında terör örgütlerince düzenlenen saldırılarda 127 kişi hayatını kaybetti, 140 kişi de yaralandı.

Pakistan'da özellikle Alevi-Şii Müslümanlara yönelik terör eylemleri düzenleyen örgütlerin başında Lashkar-e-Omar (LeO), Lashkar-eJhangvi (LeJ), Lashkar-e-Toiba (LeT), Al Umar Mujahideen, Ahl-e Sunnat Wal Jamat (ASWJ), Sipah-e Sahaba ve Leşker-i Cengvi ilk sırada yer alıyor.

Taliban ve El Kaide de Pakistan'da etkili olan terör örgütleri olarak biliniyor.

Selefi-Vahabi ideolojiyi esas alan örgütler ve yandaşları, kendileri gibi düşünmeyenlerin öldürülmesini 'cihad' olarak kabul ediyor.

Suudi Arabistan ve Katar'ın yanı sıra radikal cemaatler tarafından insan ve mali kaynakları karşılanan terör örgütlerine ABD, İsrail ve İngiltere tarafından da istihbarat, lojistik ve silah desteği veriliyor.

http://www.caferider.com.tr/pakistan-da-haci-adayi-siiler-tedirgin_h14353.html