02-05-2015 tarihinde eklendi
Bahreyn'de zulmün adı: hapis ve işkence
- 3 kişi idama, 32 kişi müebbet hapse mahkum edildi - 337 kişiye de 2 bin 845 yıl hapis cezası verildi - Yılın ilk 3 ayında 119 çocuk tutuklandı

MANAMA –Bahreyn'de 337 siyasi tutukluya 2 bin 845 yıl hapis cezası verildi.
 
Özgürlükler ve İnsan Hakları Birimi'nin (LHRD) raporuna göre, Bahreyn'de yılın ilk 3 ayında 16'sı kadın, 119'u çocuk 653 kişi tutuklandı.
Aynı dönemde 337 siyasi tutukluya toplamda 2 bin 845 yıl hapis cezası verilirken, 32 kişi hakkında müebbet, 3 kişi hakkında da idam cezası verildi.
İşkence haberleriyle gündeme gelen bin 600 kişinin tutuklu bulunduğu Merkez Hapishanesi'nde ocak-mart döneminde 413 kişi kötü muameleye maruz kaldı.
Yine aynı dönemde polisin 559 eve yaptığı baskında da 278 kişi tutuklandı.
 
El Halife rejiminin insan hakları ihlallerini eleştiren yurt dışındaki 72 Bahreynli de bu süre içinde vatandaşlıktan çıkarıldı.
BM ve diğer uluslararası insan hakları örgütlerinin raporları ve açıklamalarında Manama yönetiminin insan hakları ihlallerine yer veriliyor.
BM İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) bir süre önceki açıklamasında, 'Bahreyn güvenlik güçlerinin aşır güç ve şiddet kullanmada dosyaları oldukça kabarık' olduğunu belirtmiş, mahkumların akıbetiyle ilgili endişelere dikkati çekmişti.
 
BM'nin İşkence Konusundaki Özel Raportörü Juan Mendez, gözaltı merkezleri ve hapishanelerde artan şiddet olayları ve kötü muameleleri araştırma taleplerinin Bahreyn hükümeti tarafından sürekli geri çevrildiğini belirtmişti.
 
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (HCHR) de, Genel Sekreter Ban Ki Moon'un Bahreyn'deki insan hakları durumunu bizzat yakından takip ettiğini ve bu konudaki endişelerini Manama yönetimine ilettiğini açıklamıştı.
 
BM İnsan Hakları Konseyi (HRC) 28. oturumunda sunulan raporda da El Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Ali Selman'ın tutukluluk halinin sürmesinden dolayı Bahreyn hükümeti protesto edilmişti.
Bahreyn'in yaklaşık yüzde 80'inin oluşturan Ehli-i Beyt Mektebi'ne mensup Müslümanlar, yönetimde söz sahibi olmak, adalet ve özgürlük talepleriyle 14 Şubat 2011'den beri protesto gösterileri düzenliyor.
El Halife hanedanı, ülke geneline yayılan gösterileri bastırmak için Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, BAE ve Pakistan'dan paralı asker ve polis getirtmişti.
Bahreyn halkının devrim mücadelesinde şu ana kadar yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı.
 
 
http://www.caferider.com.tr/bahreyn-de-zulmun-adi--hapis-ve-iskence_h14368.html