14-05-2015 tarihinde eklendi
Pakistan’da otobüse silahlı saldırı: 43 ölü
Pakistan’ın Karaçi kentinde motosikletli saldırganların bir otobüse rasgele ateş açması sonucunda 16’sı kadın ve çocuk olmak üzere 43 kişi hayatını kaybetti. İran Dışişleri Bakanlığı bu saldırıyı kınadı.

Pakistan'ın Karaçi şehrinde ziyarete giden İsmailileri taşıyan otobüse Taliban teröristleri tarafından ateş açıldı. 60 kişinin bulunduğu otobüse 8 silahlı kişinin saldırdığı ve otobüsteki 43 İsmaili Şianın öldüğü, 13'ünün de yaralandığı belirtildi
 
Ölenlerin 25'inin erkek olduğu belirtilirken, 16'sının da kadın çocukların oluşturduğu söylendi.
 
Görgü tanıkları saldırı düzenleyen teröristlerin motosikletli olduğunu ve saldırıyı düzenledikten sonra olay yerinden kaçtıklarını dile getirdiler.   
 
Yaralıların kaldırıldığı hastanedeki kaynaklar yaralıların durumlarının ağır olduğu belirttiler.
 
Pakistan'da Şii mezheplere karşı saldırıların son yıllarda arttığı belirtilirken, İsmaililerin de özellikle hedef alındığı kaydediliyor. Otobüse yapılan saldırının da 30 Ocak'ta bir Şii camiine yapılan 61 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan beri en büyük saldırı olduğu vurgulanıyor.
 
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efham, Karaçi’deki terör saldırısını kınarken, Pakistan hükümeti, halkı ve yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını paylaştı.
Efham, radikalizm ve terörizmin insanlık ve İslam dışı bir girişim olarak niteledi, hangi hedef ve şekille olursa olsun masum insanların öldürülmesinin hiçbir izahatı olmadığını ifade etti.
 
http://www.caferider.com.tr/pakistanda-otobuse-silahli-saldiri--43-olu_h14445.html