22-05-2015 tarihinde eklendi
Danimarka’dan IŞİD Teröristlerine maaş …
Amerika’dan İsrail’e, Avrupa ve Arap Krallıklarına kadar tekfirci ilkel çete ve teröristlere verilen desteklere ve bu konudaki kutsal ittifakın deşifresine dair her gün yeni bir haberler geliyor.

Terör örgütü IŞİD tehditlerini ciddiye almamak ve örgütle yeterince iyi mücadele etmemekle suçlanan Avrupa’da bu eleştirileri haklı gösterecek bir bilgi daha ortaya çıktı.
 
Danimarka, IŞİD safında savaşmak için Suriye’ye giden en az 32 vatandaşa toplamda 378 bin kron (yaklaşık 57 bin dolar) işsizlik maaşı ödediğini ‘fark etti.’ Radio24syv radyosunun ulaştığı bir İstihdam Bakanlığı raporuna göre, Danimarka istihbaratı İşbulma Kurumu STAR’a bir uyarı gönderdi ve işsizlik maaşı bağladığı en az 32 vatandaşın an itibarıyla Suriye’de IŞİD safında olduğu bilgisini verdi.
 
‘Laf Çok, İcraat Yok’
 
Muhalefetteki sağcı Halk Partisi’nden Peter Skaarup, bu durumun Kopenhag’ın aşırıcılar konusunda ‘dikkatsiz’ davrandığını gözler önüne serdiğini savundu: “Sürekli durumun ne kadar ciddi olduğundan bahsediliyor, ama pratikte kimse hiçbir şey yapmıyor. Suriye’ye giden vatandaşlara göz yummayacağımızı göstermek istiyorsak, daha fazla önlem almalı, her bir vakayı tek tek polise bildirmeliyiz.”
 
Aslında bu durum Kasım 2014’te ortaya çıkarılmıştı. Ancak o zaman hazırlanan raporda para ödenen ‘işsiz IŞİD’cilerin sayısının 28 olduğu yazıyor, ne kadar maaş bağlandığı da belirtilmiyordu. Mart itibarıyla Suriye’ye IŞİD’e katılmaya giden 115 Danimarka vatandaşı var. Bunlardan 19’u ise öldü.
http://www.caferider.com.tr/danimarkadan-isid-teroristlerine-maas-_h14511.html