25-05-2015 tarihinde eklendi
Tekirdağ’da Hz. Abbas Coşkusu (Foto)
Şehitler Şahı Hz. Hüseyin (a.s) ve onun vefalı kardeşi Hz. Abbas (a.s)’ın viladetleri Tekirdağ Yeniçiftlik Hz Abbas Cami’nde kutlandı.

24 Mayıs Pazar günü Yeniçiftlik Hz. Abbas Cami Derneği tarafından düzenlenen kutlama töreni, Hz. Abbas Cami avlusunda gerçekleşti.  Program, İstanbul’un dört yanından gelen Ehlibeyt dostlarıyla doldu taştı.
 
CABİR Alimlerinden Ş. Resul-Nur’un Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından sırasıyla,  Yeniçiftlik Hz. Abbas Cami Dernek Başkanı H. Süleyman İlter ve Hz. Abbas Cami İmamı Ş. Hüseyin Çibuk hoş geldiniz konuşması yaptı.
 
Hoşgeldiniz konuşmalarının ardından toplumumuzun emektar alimlerinden Ş. Ammar İlter’in okuduğu şiir büyük coşku yarattı.
 
İlter’in şiirinin ardından, Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün selamlama konuşması yaptı.
 
Tütün’ün ardından Caferi Alimler Birliği Başkanı Ş. Hasan Karabulut bir konuşma yaptı.
 
Karabulut:” İnsanlığın bugün yaşadığı zulümler Ehlibeyt’in eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Ehlibeyt’in eksikliğinden dolayı İslam dünyasında cinayetler var. “
 
Karabulut, Hz Abbas’ın hayatından kesitler sunarak şunları söyledi: “Cennette varmanın tek yolu Muhammed ve Ali Muhammed’dir,  Hz. Abbas’tır.   Bizlerin bir araya gelip Lebbeyk Ya Abbas dememizin nedeni herkes Kurani olmaya davet etmektir.”
 
Karabulut'un ardından Zeynebiye Cami İmamı Ş. Hamit Turan İmam Hüseyin (a.s)'ın ziyaretnamesini okuduktan sonra katılımcılara seslenerek: " Bu camimizin minaresiz olması bana dokundu, amel defterimiz hala açıkken bizde hayattayken Hz. Abbas Aşıkları'nın vesile ile seneye bu programa geldiğimizde inşallah bu camiyi minareli görelim." dedi.
 
Viladet programı verilen ihsan yemeği ile son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/tekirdagda-hz--abbas-coskusu-foto_h14530.html