25-05-2015 tarihinde eklendi
Kutlu Bir Davaya Gönül Verenler (Foto)
İmam Hüseyin Camii Ataşehir/Kayışdağı-İSTANBUL

S.1-Cami derneği hangi tarihte kuruldu ve kimler dernek başkanı olarak görev yaptı ?
C.1-İmam Hüseyin camii yaptırma ve yaşatma derneği 1989 tarihinde kurulmuştur. İlk dernek başkanlığını merhum Albay hacı Memet Öztürk yapmıştır, sonrasında merhum hacı Gaffar Devecioğlu ve sonrasında on dört yıl boyunca hacı Hikmet Çapak dernek başkanlığı yapmıştır.
 
S.2-Şu anda Mevcut dernek başkanı kimdir?
C.2-Şu andaki mevcut dernek başkanı Kerbelai Fahrettin Yardımcı'dır.
 
S.3-Caminin yapımında en çok maddi ve manevi olarak emeği geçenler kimlerdir?
C.3-İmam Hüseyin Camisi’nin yapımının başlangıcında, daha ilk günden bu güne kadar inançlı ve fedakar halkımız imkanları dâhilinde camimizin her türlü ihtiyacını karşılamışlar ve hali hazırda da yardımlarını yaparak ihtiyaçları karşılamaktadırlar. Manevi yardıma gelince cemaatin tamamı; yaşlısı, genci, kadını, erkeği el ve yürek birliği ile caminin yapılmasında manevi destek sağlamışlardır. 
 
S.4-Camide uzun süre görev yapan âlimler kimlerdir?
C.4-İmam Hüseyin camisinin temeli 1991 tarihinde atılmış olup, o tarihten 1999 tarihine kadar hacı şeyh Hasan Kanaatlı camimizde hocalık yapmıştır. Şeyh Hasan ile birlikte dört yıl gibi bir zaman hacı şeyh Bayram Ali Tunç camimizde hocalık yapmıştır. Hacı Şeyh Hasan Kanaatlı camideki görevinden kendi isteği ile ayrıldıktan sonra cami altı ay gibi bir zaman hocasız kalmıştır. Bu altı aylık zamanda hacı şeyh Hamit Turan ve hacı şeyh Şirali Bayat cuma namazları için ve haftanın belirli günlerinde buradaki Ehlibeyt dostlarını alimsiz bırakmamışlar ve yaklaşık altı ay gibi bir zaman camide alimlik yapmışlardır.
 
S.5-Caminin toplam alanı ve cami kaç tarihinde başladı ne zaman bitti müştemilatında neler var?
C.5-Caminin toplam alanı 660 metre karedir. Caminin temeli 1991 tarihinde atılmış 2000 tarihlerinde yapımı tamamen tamamlanmıştır. Caminin müştemilatında erkeklere ve bayanlara ait olan iki ayrı yemekhane-konferans salonu, iki ayrı abdesthane, morg, cemaatin namaz saati dışında oturacakları lokal, dernek yazıhanesi, bayanların eğitim aldığı Beytuzzehra müesssesi, cenaze namazı kılmak için kapalı bir alan, iki adet depo, alim kütüphanesi bulunmaktadır. 
 
S.6-Camide en son görev yapan alimin kendisini tanıtması ve caminin faaliyetleri nelerdir?
C.6-Hali hazırda İmam Hüseyin camisinin din hizmetleri görevini bu hakir (Mehdi Aksu) yapmaktadır. Bu hakir 1972 Iğdır doğumluyum. İlk ve ortaokulu Iğdır'da liseyi ise Manisa ilinin Turgutlu ilçesinde okudum. Lise sonrası 1989 yılında İran'ın Kum şehrine ilim havzasında tahsil almak için Kum şehrine gittim. İlk aşamada Kum şehrinde, Tebriz ilinin Binab ilçesinde ve sonrasında Kum şehrinde Hüccetiye medresesinde dini alanda tahsilimi yaparak eğitimi aldım. 1999 yılının Ağustos ayında ise İstanbul ilinin Ataşehir ilçesinin Kayışdağı mahallesinde bulunan İmam Hüseyin camiinde din hizmetlerine başladım. 
 
Camide göreve geldiğimiz zaman iki buçuk veya üç saf ile cuma namazı kılarken, bugün cuma namazlarında cami tamamen dolmaktadır. Ve yine göreve başladığımız senenin ilk kadir gecesinde kadir geceleri ibadetleri için katılan sadece sekiz tane bayan ve otuz kırk tane de erkek vardı ve ilk kadir gecesi ibadetleri de saat 23:30 da tamamlandı. Ancak bugün gelinen noktaya baktığımızda Kadir geceleri programları sabah ezanına bir saat kalana kadar devam eder ve camide hem erkeklerin ve hem de bayanların bölümü tamamen dolu olur.  Sadece kadir geceleri ve cuma namazlarındaki bu farklılıklar camideki din hizmetlerinin keyfiyeti göstermeye yeter. 
On altı yıldır âlime olan eşim Hacı Dilber Aksu ile beraber sadece camide değil, cami dışında da hizmetler vermekteyiz. Haftanın iki günü bayanlara ait âlime Dilber Aksu tarafından fıkıh, hadis, ahlak, tefsir, kıraat, tecvid… dersleri yapılmaktadır. Yine her yıl Caminin konferans salonunda bayanlara ait Kuran mukabelesi yapılmakta ve yaklaşık 250-300 bayan bu programa katılmaktadır. Haftada bir gün ise kendi tarafımdan gençlere dersler verilmektedir. Her perşembe günü öğle namazı sonrası tefsir dersleri yapılır. Her cuma ise cuma ezanından 45 dakika önce tefsir ve fıkıh dersleri yapılır. 
Bunların yanı sıra bayanlar her yıl mübarek Ramazan aylarında iki defa İstanbul'daki kutsal mekânlara kalabalık olarak ziyaret etkinlikleri yaparlar ve mümkün olduğu oranda yılda bir defa cemaatle toplu olarak Çanakkale şehitleri ziyaret edilir. 
 
Camimizde bayanların oluşturduğu "Beytuzzehra" kurumu da bulunmaktadır. Bu kurum yıl içerisinde bayanlara özgü farklı programlar yapar. Dört yıl aralıksız olarak her yıl Samarra'da bulunan Ehlibeytin tekfirciler tarafından tahrip edilen türbelerinin tamiri için çok önemli ve büyük tarzda Kermesler düzenlediler ve yüksek meblağlarda türbelerin tamirine katkı sağladırlar. 
Her yıl yaz tatilinde çocuklara Kuran kursları ve dini eğitimler verilir. Hali hazırda camimizde bir erkek âlim iki bayan âlime bulunmaktadır. Zira Allah'a hamdu senalar olsun ki kızımız Zehra Aksu'da Camiat-üz Zehra medresesinde altı yıl din dersleri eğitimlerini tamamlamış ve bir yıldır camimizde hizmet etmektedir. 
İmam Hüseyin camisi ile dirsek temas halinde olan iki ayrı bölgede her hafta programların yapıldığı Sancaktepe Ehlibeyt derneği ve Ataşehir Mustafa Kemal mahallesinde bulunan Ehlibeyt Canları İlim ve Eğitim Derneği adında iki derneğimiz bulunmaktadır. Bu iki derneğe farklı illerden farklı mesleklerden gençlerimiz derslere katılmaktadırlar. Ehlibeyt Canları İlim ve Eğitim Derneğinde erkeklerin derslerinin dışında her çarşamba bayanlara özel dersler de verilmektedir. Bu iki derneğin dışında Ümraniye ilçesinde genç kardeşlerimiz ile beraber açtığımız Ehlibeyt Sevenleri Derneğinde de 2006-2010 yılları arası haftada iki gün erkeklere bir gün ise bayanlara dersler verilerek programlar yapılmıştır. 
 
Her yıl muharrem aylarında her gün iki defa öğle ve akşam olmak kaydıyla on yedi gün boyunca matem meclisleri ve yine mübarek Ramazan aylarında öğle ve akşam vaizler yapılır. Yıl içerisinde Ehlibeyt imamlarının viladet ve şehadetleri cuma namazlarında veya diğer gündemlerde programlar ile konu edilir. 
Bu programların yanısıra bu güne kadar çeşitli haber sitelerinde, yerel ve ulusal gazetelerde dini konular ile bölgesel ve siyasal konuları içeren yüzlerce makale kaleme almışızdır. Bu makalelerin yanı sıra sekiz adet kitap telif etme saadetine nail olduk. Kaleme aldığımız kitaplar sırası ile şunlardır: 1-İslam'da evlilik ve cinsel sorunlar 2-Gerçeğe Giden Yol 3-Neden Ehlibeyt 4-Gadir-i Hum'dan Bilinmeyen Gerçekler 5-Cihadı Ekber Nefis Tezkiyesi 6-Sünnete Uygun Evlilik ve Aile Hukuku 7- Marifet-i Al-i Muhammed 8-100 Konuda Kalemin Feryadı. Bu sekiz eserin dışında Kadın Hakları ve İslam'da Kadın ve Örnek Kadınlar eserlerini Farsçadan Türkçeye tercüme ederek okurlara ulaştırdık. 
 
Alime hacı Dilber Aksu ise Ayetullah Hüseyin Vahid Horasani'nin Tam İlmihal Risalesi, Hac Risalesi, Allah'ın Son Halifesinin Anısına kitapları ile beraber Salih Evlat kitabını tercüme ederek Türkçeye kazandırmışlardır. 
Bütün bunların yanısıra 2001 yılından itibaren radyo ve çeşitli televizyonlarda muhtelif konularda yaptığımız yüzlerce program olmuştur. Yaptığımız televizyon programlarının bazılarını youtubedeki şu kanalımızda bulmak mümkündür. Kişisel sayfamızda yirmi bin takipçimiz yazılarımızı, dernek, cuma, televizyon programlarımızı takip etmektedirler. Bunların dışında yurt içi ve yurtdışı davet üzere konuşmacı olarak davet edildiğimiz birçok konferanslara katılarak bu alanda da hizmet vermeye gayret etmişizdir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/kutlu-bir-davaya-gonul-verenler-foto_h14535.html