06-06-2015 tarihinde eklendi
Bahreyn rejiminden, şii karşıtı kitapların yayınına destek
Bahreyn rejiminin, Bahreyn'de şii karşıtı kitapların yayınlanması girişimlerini arttırdığı belirtildi.

El Alem televizyon kanalının verdiği haberde, Bahreyn İnsan hakları Merkez Başkan Vekili Yusuf El Muhafeze Cuma günü yaptığı açıklamada, dikta halife rejimi yetkililerinin Bahreyn'de çeşitli halk ve dini kesimleri savunma yönündeki iddialarının yalandan ibaret olduğunu, zira dikta rejimin Şiilerin kafir olduklarına yönelik kitapların basın ve yayınına destek verdiğini kaydetti.
 
Yusuf  El Muhafeze ayrıca, Bahreyn Yargı Kurumu Başkanı Halid Ali El Halife'nin Casım El Saidi gibi bazı tekfircileri Cuma namazı hatibi olarak belirlediği ve radikal vahhabi şimdiye kadar bir çok kez Şiilere karşı tutum sergilediğini belirtti.
 
Bahreynli yetkili ayrıca, Bahreyn askeri merkezlerinin terörist yetiştirdiklerini ve kendi güçlerini terör örgütü IŞİD'e  destek vermek amacıyla Suriye ve Irak'a gönderdiklerini belirtti.
 
Bahreyn halkının çoğunun şii olmasına rağmen, dikta halife rejimi ve radikal vahhabi ve selefi güçleri çeşitli yöntemlerle onların dini inançlarına hakaret ve saygısızlıkta bulunup, çok ağır şartlar dayatmış bulunuyor
http://www.caferider.com.tr/bahreyn-rejiminden-sii-karsiti-kitaplarin-yayinina-destek---_h14633.html