08-06-2015 tarihinde eklendi
Yemen sınırında bazı bölgeler tekfircilerden temizlendi
Yemen ordusu ve halk komiteleri güçlerinin Yemen-Suudi Arabistan sınırında birçok bölgeyi tekfirci teröristlerden temizledikleri bildirildi.

El'Alem kanalının haberine göre, Yemen ordusu ve halk komiteleri güçlerinin el’Cuf eyaletinde birçok bölgeyi tekfircilerden temizledikleri ve bir askeri merkezi de kontrollerine geçirdikleri anlaşılıyor.
 
El'Alem kanalının haberine göre, el'Yetme bölgesinin de son zamanlarda teröristlerden tamamen temizlendiği, teröristlerin askeri teçhizatlarının ganimet alındığı bildirildi.
 
Yemen ordusu ve halk komiteleri güçlerinin ayrıca el’Zale’e eyaletinde Huber bölgesini de teröristlerden geri aldıkları ve el'Hasin bölgesine doğru ilerledikleri bildiriliyor.
 
Başka bir habere göre de, Suudi rejiminin son 48 saat içinde başta başkent Sana olmak üzere Yemen kentlerine düzenlenen hava saldırılarında en az 100 sivil ölürken yüzlercesi de yaralandı.
 
Bu ararda Suudi rejiminin Aden'e yönelik hava saldırısında bir otobüsün hedef olması sonucu en az 13 kişi ölürken birçok kişi de yaralandı.
 
Diğer yandan Yemen Çocuklar Birliği Derneği tarafından düzenlenen gösteride, Suudi rejiminin saldırıları kınanırken bu saldırıların çocukların okullarına gitmelerine engel olduğu ve aynı zamanda bu zamana kadar düzenlenen saldırılarda çok sayıda çocuğun öldüğü bildirildi.
 
Gösteriye katılan çocuklar uluslar arası toplumdan Suudi rejiminin savaş suçuyla yargılanmasını istediler.
http://www.caferider.com.tr/yemen-sinirinda-bazi-bolgeler-tekfircilerden-temizlendi_h14645.html