23-06-2015 tarihinde eklendi
Riyad'ın Şii Planı İçin Maname'den Yardım Talebi
Wikileaks belgeleri, Riyad'ın, "Bahreynli Şiiler"planı, yönündeki Arabistan projesi konusunda Maname'den yardım talebinde bulunduğunu ortaya koydu.

El Alem televizyon kanalının dün verdiği haberde, Wikileaks'ın yayınladığı son belgelerde, Suudi Arabistan İstihbarat Servisinin 2011 yılında Maname'den, Riyad'ın mali yardımlarıyla bu ülkede yapılan tüm projelere Bahreynli Şiilerin kesinlikle alınmamasını talep ettiği anlaşılmaktadır.
 
Ayrıca Suudi Arabistan'ın Bahreyn'den, Bahreyn  Şii halkı hakkındaki özel bilgileri Riyad'a aktarmasını istediği belirtildi.
 
Arabistan Genel İstihbarat Servisi ayrıca,  ortak güvenlik konusunda Maname ve Riyad'ın birlikte hareket ederek, Bahreyn'de Suudi Arabistan'ın menfaati yönünde hareket etmesini istedi.
 
Bu arada Wikileaks'in, şimdiye kadar Arabistan'a ait 60 bin belgeyi sosyal medyada yayınladığı ve 500 bine yakın belgeyi de önümüzdeki günlerde yayınlayacağı kaydedildi.
 
Wikileaks'in yayınladığı belgelerin genelinde Suudi rejiminin bölgede tefrika ve mezhep fitneciliği çıkarmadaki rolü ifşa ediliyor.
http://www.caferider.com.tr/riyad-in-sii-plani-icin-maname-den-yardim-talebi_h14766.html