28-06-2015 tarihinde eklendi
Ehlisünnet Alimi : IŞİD’e Karşı Gönüllü Şii Halk Gücüne Katılmaya Hazırız
Biz barış, huzur ve asayişin ülkemizin her köşesinde hâkim olmasının istiyoruz...

Irak'ta Ehlisünnet'in önde gelen temsilcilerinden olan Şeyh Mehdi el-Samidi, yüz binlerce insanın IŞİD terör örgütüyle mücadele etmek için Gönüllü Halk Komiteleri'ne katılmaya hazır olduğunu söyledi.
 
Samidi, "Necef'teki dini otoritelerin IŞİD'le mücadele yönündeki hükmüyle eşzamanlı olarak Irak Dar'ul Fetva Kurumu da hep birlikte aşırıcı terör gruplarına karşı koymak için aynı içerikte fetvalar yayımladı.
 
IŞİD'in kontrolünden kurtarılan bölgelerde yaklaşık 500 bin gönüllü bize müracaat ederek Irak'ı teröristlere karşı savunmaya hazır olduklarını söylediler. Hükümet ve Savunma Bakanlığı ile yapılan görüşme ve işbirliği sonucunda bu insanlar Halk Komiteleri'ne katıldı.
 
Yine Canabat aşireti baştan olmak üzere birçok aşiretten elimize ulaşan 50 bin'in üzerinde mektupta aşiret üyelerinin de savaşmaya hazır olduklarını haberi okuduk.
 
Kurumumuzun terörist gruplar hakkındaki görüşü sabittir ve asla değişmemiştir. Biz, terör çetelerinin Irak'ı terk etmesini ve barış, huzur ve asayişin ülkemizin her köşesinde hâkim olmasının istiyoruz" ifadelerini kullandı.
http://www.caferider.com.tr/ehlisunnet-alimi---iside-karsi-gonullu-sii-halk-gucune-katilmaya-haziriz_h14809.html