22-07-2015 tarihinde eklendi
ABD En Önemli Müttefiki Arabistan’ı Kaybediyor
Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cübeyr basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “hiçbir güç Arabistan’ın Rusya’dan roket savar sistemi satın almasını engelleyemez” demişti.

2008 başkanlık seçimlerinde Obama’nın rakibi olan eski senatör McCain, bir televizyon programında yaptığı konuşmada Arabistan’ın Rusya’dan silah alma kararını değerlendirdi ve şu tespitte bulundu: Washington’un körfezdeki en önemli müttefiki bugünlerde Rusya’ya yakınlaşmaktadır. Onlar bu tutumlarıyla bize şu mesajı veriyorlar: “Artık bizim üzerimizde hesap açmayın ve biz kendi rotamızı belirleyeceğiz.” Maalesef Obama yönetiminin yanlış politikaları yüzünden körfezdeki müttefiklerimizi kaybediyoruz ve belki de tarihte ilk kez Arabistan’la Rusya arasında büyük çapta silah anlaşması yapılacak.
 
Rusya ve Suudi Arabistan geçtiğimiz ay Petersburg Ekonomik Formu kapsamında karşılıklı silah mübadelesi konusunda bir dizi müzakereler gerçekleştirmişti. Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cübeyr basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “hiçbir güç Arabistan’ın Rusya’dan roket savar sistemi satın almasını engelleyemez” demişti.
http://www.caferider.com.tr/abd-en-onemli-muttefiki-arabistani-kaybediyor_h15005.html