25-07-2015 tarihinde eklendi
Şiiliğin Tekfir Edilmesi Haramdır/Şiiler Müslümandır
El-Ezher Üniversitesi temsilcisi Abbas Şuman, Şii ulemasıyla Ehlisünnet âlimleri arasında yapılacak bir oturumun son derece faydalı olacağını kaydetti ve Şiiliğe mensup olanları tekfir etmenin haram olduğunun bu oturumda daha güçlü şekilde vurgulanacağını söyledi.

Şuman, Ehlisünnetle Şia arasında yapılacak oturumun çok olumlu sonuçlar içereceğini söyledi ve bu sonuçları şu şekilde sıraladı:
 
1- Şiilerin ve Sünnilerin can ve mallarının saygınlığının gözetilmesinin vacip olduğunun duyurulması.
 
2- Şia ve Sünninin birbirine saldırmasının haram olduğunun deklare edilmesi.
 
3- Sünni uleması ve Şii taklit mercileri Peygamberin ashabına ve eşlerine saygı göstermenin vacip ve zaruri olduğunu duyuracaklar.
 
4- Karşı mezhebe inanmaya zorlamanın yasak olduğu ifade edilecek.
 
5- Ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösterildiği ve başka toprakları işgal etmenin haram olduğu vurgulanacak.
 
6- İfratçı güruhlardan ve onların destekçilerinden teberri edilecek.
 
7- İslam dininin yayılması için gerekli olan ortak bir dilin geliştirilmesinde etkili olacak dini ve insani müşterekler ön plana çıkarılacak.
 
El-Ezher üniversitesinin Şiiliği resmiyete tanımaması gerektiği görüşünü savunanları eleştiren Abbas Şuman şöyle konuştu: El-Ezher üniversitesi hiçbir Müslümanı tekfir etmez. Bu yüzden İmamiye ve Zeydiye Şiilerini İslamın resmi mezheplerinden saymaktadır. Nitekim bu mevzu birçok doktora tezinin konusu olmuştur ve kütüphanelerimizde yer almaktadır.
 
“Şiilerin de Müslümanlardan bir grup olduğunu” vurgulayan Şuman şöyle dedi: Bu konu El-Ezher üniversitesinin tüm âlimleri tarafından kabul edilen bir husustur. Şeyh Ahmet Tayyib’in düzenleyeceği oturumda da bu hakikat güçlü şekilde vurgulanacaktır.
http://www.caferider.com.tr/siiligin-tekfir-edilmesi-haramdir-siiler-muslumandir_h15038.html