30-07-2015 tarihinde eklendi
Siyonist İsrail Güçleri, Filistinlilere Ait İş Yerlerini Yıkıyor
İşgal güçleri dün SABAH (29 Temmuz Çarşamba) Beyt Hanina’ya bağlı Vadi Ed-Dem bölgesinde daha önce hiçbir uyarıda bulunmadan düğün salonu, matbaa, marangozhane, inşaat malzemesi satan bir İŞ yeri ve bir benzinciyi yıktı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Vadi Ed-Dem bölgesinde arazi ve emlak sahibi Ekrem Ebu Şelbek’e ait düğün salonunu, salona ait beş odayı ve altı tuvaleti yıktı. Düğün salonunun 2004 yılında inşa edildiği bildirildi.
 
İşgal güçlerinin Gazi Yasin’e ait Er-Risale Matbaası’nı ve Ömer Taha’ya ait marangozhaneyi yıktığını belirten görgü tanıkları, matbaa ve marangozhane sahiplerine yıkımdan önce İŞyerlerindeki eşyaları dışarıya çıkarmaları için sadece bir saat süre tanındığını ifade etti.
 
İşgal güçlerinin ayrıca inşaat malzemeleri satan bir iş yeri ile bir benzinciyi de yıktığı, yıkılan iş yerlerinin bulunduğu alanın Kudüs belediyesi ve Batı Yaka sınırları içinde bulunduğu kaydedildi.
 
Öte yandan, Kudüs’ün El-İseviyye beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında dün akşam çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında onlarca gencin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.
 
Bu arada, Demokratik Cephe, Halk Cephesi ve Filistin Girişimi aktivistleri, Ebu Dis beldesinde Mescid-i Aksa’ya destek yürüyüşü düzenledi.
http://www.caferider.com.tr/siyonist-israil-gucleri-filistinlilere-ait-is-yerlerini-yikiyor_h15070.html