22-08-2015 tarihinde eklendi
Zeynebiye'li hacılar kutsal topraklara uğurlandı (Foto)
Zeynebiye'de Hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Ehl-i Beyt dostları 22 Ağustos'ta selavatlarla kutsal topraklara uğurlandı.

Zeynebiye'de Hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Ehl-i Beyt dostları 22 Ağustos'ta  selavatlarla  kutsal topraklara uğurlandı.
Zeynebiye Camii önünde düzenlenen tören,  CABİR alimlerinden Ehet Talann'ın konuşmasıyla başladı.
 
Talan, Hacı adaylarına ibadetleri süresince dikkat etmeleri noktalar yönünde tavsiyelerde bulundu. Talayhan, "Bu kutsal yolculuk müddetince herkes, kendi zahmetini başkasının üzerine yıkmaktan kaçınıp, kendi ihtiyaçlarını gidermenin yanısıra, başkalarına da hizmet edebilmeli. Bu yolculukta, herkes arkadaşlarından gördüğü, eksileri gizlemeli, onların artısını ön plana çıkarıp, onlar hakkında güzel şeyler söylemeli" diyerek, Peygambere salat ve selam içeren ilahilerle konuşmasını sonlandırdı.
 
Talan'ın ardından, CABİR alimlerinden Ş. Hasan Yazar, Hac kafilesinin de eşlik etmesiyle toplu halde Ferec Duası'nı okudular.
 
Hep birlikte okunan duanın ardından, CABİR alimlerinden Çiçek Turizm sorumlularından Ş. Hasan Yazar, kutsal diyarlara yolculuğa çıkacak olan Hacı adaylarını bilgilendirdi. Yazar, " Allah'tan niyaz ederiz ki, Hacı adaylarımız Medine-i Münevvere'ye sağ salim varsınlar ve aynı şekilde de yurdumuza dönmelerini canıl gönülden dilediğini söyledi. " 
 
"Kainat'ın Şahı Muhammed" isimli mersiye ile Hacı adaylarını gözyaşlarına boğan CABİR alimlerinden Ş. Ehed Talan'ın okuduğu dualarla Zeynebiye Hac kafilesi yolcu edildi.
 
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/zeynebiye-li-hacilar-kutsal-topraklara-ugurlandi-foto_h15264.html