26-08-2015 tarihinde eklendi
El-Ezher Şeyhinden Ayetullah Mekarim’in Mektubuna Cevap
Yaşadığımız şu zamanda artık mezhebi ihtilaflar bir inanç ve görüş boyutunda kalmaktan çıkmış, savaş ve kan dökülmesinin sebebine dönüşmüştür. Bu savaş ne Ehlisünnetin yararınadır ne de Şia’nın yararınadır. Bu savaştan sadece İslam düşmanları kazanç sağlamaktadır.

Yukarıdaki ifadeler, El-Ezher Şeyhinin Ayetullah Mekarim Şirazi’nin mektubuna gönderdiği vahdet vurgulu mektubun içeriğinden bir bölümdür. El-Ezher Şeyhi Ayetullah Mekarim Şirazi’nin mektubuna şu cevabı yazdı:
 
Yaşadığımız şu zamanda artık mezhebi ihtilaflar bir inanç ve görüş boyutunda kalmaktan çıkmış, savaş ve kan dökülmesinin sebebine dönüşmüştür. Bu savaş ne Ehlisünnet’in, ne de Şia’nın yararınadır. Bu savaştan sadece İslam düşmanları kazanç sağlamaktadır. Onlar İslam’a en ağır darbeyi indirmek için hep pusuda olmuşlardır.
 
Şu bir gerçektir ki; siyaset adamları mezhebi ihtilafları katliam, başka ülkelerin içişlerine müdahale, şahsiyetleri ve dini açıdan kutsal kabul edilen değerleri aşağılama vb.… yönlerden kullanmaktadır.
 
İslam mezheplerinin âlimleri bir araya gelip konuşmalıdır. Ben defalarca bu yönde girişimde bulundum. Her iki ekolün saygın alimlerinin katılacakları bir sempozyum düzenlenmesi gerektiğini, böylece hepimizi tehdit eden mezhepçilik fitnesinin tehlikeleri karşısında muzaffer olacağımızı hep dile getirdim. Bu sempozyumda çok net şekilde şu fetva verilmelidir: Sünni birinin Şii birini öldürmesi ve Şii birininde Sünni birini öldürülmesi haramdır.
 
Ümit ediyorum ki zât-ı âliniz de katılımınızla bu sempozyumu şereflendirirsiniz. 
http://www.caferider.com.tr/el-ezher-seyhinden-ayetullah-mekarimin-mektubuna-cevap_h15291.html