27-08-2015 tarihinde eklendi
Kraliçe Müslümanların DAEŞ Politikasını Eleştirdi
Fransız işadamları ile bir toplantı yapan Ürdün Kraliçesi Rana, ılımlı Müslümanları terör örgütü DAEŞ’i yenmek için yeterli ölçüde çaba göstermemekle eleştirdi ve şöyle konuştu: Ilımlı Müslümanlar DAEŞ’e karşı ideolojik savaşta yeterince sahneye çıkmadılar. Bu savaşın büyük ölçüde ideolojik olduğu kanaatindeyim. Burada ılımlı Müslümanlar maalesef gerekli çabayı göstermemiştir.

Ürdün Kraliçesi, bölgenin terör örgütü DAEŞ’in eline düşmesini önlemede gençlere güvenilmesi gerektiğini vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: DAEŞ şeytani ideolojilerini yaymak için çalışıyor. Gençlerimizin özellikle yurtlarından edilmiş olan gençlerle iyi irtibat kurmaları ve dost olmaları gerekir. Bu vesileyle DAEŞ’e katılım büyük ölçüde engellenebilir. Şunu herkesin bilmesini isterim: Bizim seçeneğimiz hezimet olmayacaktır. Çünkü bu seçeneği kabullenmemiz, bölgeyi şiddet yanlısı teröristlere bırakmak anlamına gelir. Bunun da bölgede çok vahim sonuçları olur.
 
Ürdün Kraliçesi orta doğu ülkelerindeki işsizlik sorununa işaret etti ve şöyle konuştu: Orta doğudaki gençlerin dörtte birinden fazlası işsizlik sıkıntısı içindedir. Onların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak iş imkânlarına ihtiyaçları vardır. 2020 yılına kadar 100 milyon kişiye iş olanağı sağlayacak yatırımlara ihtiyacımız var.
http://www.caferider.com.tr/kralice-muslumanlarin-daes-politikasini-elestirdi_h15303.html