27-08-2015 tarihinde eklendi
Ruhani: Terörizme Karşı Uluslararası İşbirliği Şart
İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, terörizmle mücadelede bütün ülkelerin ciddi bir işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ruhani, dün Tahran'da Gana dışişleri bakanını kabulünde yaptığı açıklamada, Afrika ve Ortadoğu bölgesi ülkelerinin kültürel kalkınma ve iktisadi ilerleme, teröristlerin mali ve propaganda alanlarındaki faaliyetlerinin kapanması ve gençlerin sapık düşüncelere cezp edilmesinin kökünün kurutulmasıyla terörün bölgede yok edilebileceğini söyledi.
 
İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, terörizmin göstermelik koalisyonların kurularak kökünün kazınmasının mümkün olmadığını zira bununla ilgili olarak bütün dünya ülkelerinin ortak işbirliği ve iradesinin gerekli olduğunu söyledi.
 
Ruhani, Afrika'nın İran İslam Cumhuriyeti için önemli olduğunu belirterek, iki ülkenin potansiyellerinin belirlenmesi suretiyle ikili ilişkilerin geçmişe oranla daha fazla geliştirilmesi için çaba göstermek ve potansiyellerden en iyi şekilde yararlanmak gerektiğini söyledi.
 
Söz konusu kabulde Gana dışişleri bakanı Hana Serva Tetteh, terörizmin Afrika için de ciddi bir sorun olduğunu ve terör örgütlerinin Afrika'da yoğun olarak faaliyet içinde olduğunu hatırlatarak, terörizm ve şiddetle mücadelenin ikili ve bölgesel işbirliğini gerektirdiğini söyledi.
http://www.caferider.com.tr/ruhani--terorizme-karsi-uluslararasi-isbirligi-sart_h15305.html