10-09-2015 tarihinde eklendi
İsrail'in Kahire Büyükelçiliği yeniden açıldı
Mısır'da, 4 yıl önce gerçekleşen baskın sonrasında kapatılan İsrail'in Kahire Büyükelçiliği yeniden açıldı

İsrail'in, 4 yıl aradan sonra Kahire Büyükelçiliği'ni yeniden açtığı bildirildi. İsrail hükümeti sözcüsü Ofir Gendelman, facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold başkanlığında bir heyetin bugün büyükelçiliğin açılış törenine katılmak üzere Kahire'ye gittiğini belirtti.
 
Gendelman, törene Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer, ABD'nin Kahire Büyükelçisi, İsrail'in Kahire Büyükelçisi Haim Koren ve elçilik çalışanlarının katıldığını kaydetti.
 
 Gold ise törende yaptığı konuşmada, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi öncülüğünde tehditleri bertaraf etmeyi başardık. Mısırla birlikte bölgenin istikrarı ve kalkınması için çalışıyoruz. Mısır her daim bölgedeki en önemli ve büyük ülke olacaktır" dedi. 
 
İsrail, Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yargılanmasını isteyen göstericilerin, 9 Eylül 2011'de düzenlediği baskının ardından Kahire'deki elçiliğini kapatmıştı.
 
Mısır'da askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimi de İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırının ardından Kudüs Büyükelçisi'ni Kasım 2012'de geri çekmişti. Uzun bir aradan sonra Mısır, Kudüs'e bu yılın başında büyükelçi atamıştı.
http://www.caferider.com.tr/israil-in-kahire-buyukelciligi-yeniden-acildi_h15397.html