02-12-2015 tarihinde eklendi
Halkalı'da Görkemli Erbain Merasimi
Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (as) ve 71 yareni, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. gününde törenlerle anıldı.

Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (as) ve 71 yareni, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. gününde törenlerle anıldı.CAFERİDER ve Dünya Caferi Alimler Birliği tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği anma etkinliğine binlerce kişi katılınca, salonda yer sıkıntısı yaşandı.
 
 
Törene, başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere, İran İslam Cumhuriyetinden Kültür Bakan Yardımcısı Ebuzer İbrahimi Türkmen,İran islam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mohser Murtezaifer, Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Hayati Doğan Dede, Alevi Vakıfları Genel Başkanı Remzi Akbulut, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, CAFERİDER  Başkanı Av. Sinan Kılıç, CABİR Başkanı Ş. Hasan Karabulut ve Cabir Alimleri,Zeynebiye Camii Derneği yönetimi, İFA Spor Kulübü Başkanı Aydın Aydeniz ve yönetim kurulu, ATADER Başkanı Mahmut Karatay ve yönetim kurulu, Zehra Ana Derneği yönetim kurulu, Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu Başkanı Muhammet Ali Atam, Alevi dedeleri, kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.
Basın Ödülleri ve Erbain programı, Gulam Rıza Etai'nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından, kürsüye davet edilen Caferider Başkanı Sinan Kılıç, açılış konuşması yapmak için kürsüye davet edilen Kılıç, "İmam Hüseyin (as)'ın tarihe kanıyla yazdığı mesajı, bugün dünyaya ulaştıran basın mensuplarına teşekkürü bir borç bildiklerini söyledi.
 
Kılıç'ın konuşmasının ardından, Evrensel Aşura Matem Töreni Basın Ödülleri, sahiplerini buldu.
Basın Ödülleri Töreni sonrasında Erbain Merasimi Programına geçildi.
 
Erbain Matem töreninde konuşan Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR)  Başkanı Ş. Hasan Karabulut yaptığı konuşmada:  "Özgürlerin meydanının Kerbela olduğunun altına olduğunu belirten Karabulut, neden Kerbela'ya sahip çıkmalıyız sorusunun'da altını çizdi.
 
Karabulut'un ardından, kürsüye gelen , Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Hayati Doğan yaptığı konuşmada: "Erbain ve Aşura törenini düzenleyip Ehl-i Beyt aşıklarının bir araya gelmesine vesile olanları yürekten kutluyorum. Muharrem ayı 1400 yıldır kanayan yaradır.O acı o yara hiç dinmedi insanlık var oldukça da dinmeyecektir. Amacımız o acıya yenilemek değildir. O acıyı tüm insanlarla paylaşmaktır." dedi
 
Daha sonra Kürsüye Gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise yaptığı konuşmada Hz. Hüseyin sevgisinden bahsederek, "Biz bugün yas tutmak için, Hz. Hüseyin'i sevdiğimiz ve onun yolunda olduğumuzu belirtmek için buradayız. Çok önemli konuya değinen Karadeniz, Ehl-i Beyt sevgisinin yaşatıldığı bu ilçemizde böyle programların yapılması bizleri gururlandırıyor." ifadesini kulandı.
 
Kürsüye davet edilen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Erbain gününün önemini ve tarihteki yerini anlattı. Günümüzde ortaya çıkan terör olayılarının ülkenin milli, birlik ve beraberliğini bozmak için oyanan oyunlar olduğunu altını çizdi.
 
Özgündüz’ün ardından kürsüye davet edilen İran İslam Cumhuriyetinden Kültür Bakan Yardımcısı Ebuzer İbrahimi Türkmen: "Kerbela'da yaşanan olaylar hepimizin ortak acısı ve o acı dünya var oldukça Ehl-i Beyt dostaları yaşatacaktır."
 
Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu'nun hazırlamış olduğu tiyatro ve  sinezenlerle katılımcılar gözyaşına boğuldu.
 
 
http://www.caferider.com.tr/halkali-da-gorkemli-erbain-merasimi-_h15683.html