06-01-2016 tarihinde eklendi
Kadirov'dan Müslümanlara çağrı
Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, tüm Müslümanları Ortadoğu'ya barışın gelmesi için dua etmeye çağırdı. Kadirov, Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerilimin tüm dünya Müslümanlarını tedirgin ettiğini belirtti.

Rusya Federasyonu cumhuriyetlerinden Çeçenistan'ın Başkanı Ramzan Kadirov, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Eğer derhal uzlaşma arayışına girilmezse, müzakere masasına oturulmazsa, geri dönüşümü olmayan bir süreç başlar. Şu anda herkes tehlikeli çizgi önünde duruyor, bu çizginin gerisi gerçek savaş ve küresel felakettir. Tüm Müslümanları Ortadoğu bölgesinde barışın ve istikrarın geri gelmesi için dua etmeye çağırıyorum" dedi.
 
‘ORTADOĞU'NUN ETKİLİ ÜLKELERİ GERİLİM YARATIYOR'
Bölgedeki trajik olaylar yüzünden milyonlarca Müslümanın hayatını kaybettiğini, kentlerin harabelere dönüştüğünü hatırlatan Çeçen lider, "Bölgenin birçok sakini, savaştan kurtulmak için Avrupa'ya akın ediyor. Bu arada binlercesi denizde batıyor. Birlikte sorunlarının çözümü üzerinde çalışmak yerine Ortadoğu'nun etkili ülkeleri yeni gerilimleri yaratıyor" yorumunda bulundu.
 
‘KİM HAKLI TARTIŞMASI YAPMAK İSTEMİYORUM'
Suudi Arabistan ile İran arasındaki krizde kimin haklı kimin haksız olduğuna tartışmak istemediğini kaydeden Kadirov, "Bu ülkeler arasındaki çatışma giderek büyüyor. Karşılıklı yapılan suçlamalar tehdit sınırına dayandı. Bu gerilime yeni ülkeler dahil oluyor" ifadelerini kullandı.
http://www.caferider.com.tr/kadirov-dan-muslumanlara-cagri-_h15900.html